Следвайте ни

Нагли „продавачи“ тероризират клиенти на магазин  

viber icon

Група от 4-ма мъже, с ромски произход, изнудват клиентите на паркинга на магазин „БИЛЛА“ на бул. „6-ти Септември“, да си закупят от тях чистачки за автомобила си, като нагло свалят старите и слагат нови. За тази услуга искат по 15 лева. 

За това алармира читателка на в-к „Марица“. 

Мъжете пристигат там, всеки ден с черен микробус, пълен със стока, а шофьорът им ги чака в пълна „бойна“ готовност за реакция ако някой от гражданите започне да се съпротивлява срещу наглите изнудвачи. „Продавачите“ на чистачки и други подобни консумативи, разполагат и с колички за своята стока и с тях преследват хората по паркинга.

„Пред мен изнудиха млада жена и възрастен мъж, за колкото пари имат! Женичката, си отвори чантата и може би я и обраха ! Те се скупчиха около нея с количките като вълци!“, възмутено ни пише читателката.

Нашият екип отиде на място, за да провери какъв е точно случаят. Не срещнахме горепосочените мъже, но разговаряхме с охраната на магазина, който ни каза, че за паркинга отговаря отделна охранителна фирма и ги гонели когато се появят. 

„Влязох да си пазарувам и когато излязох, точно такъв тип стоеше пред колата ми, вече беше свалил старите ми чистачки и ми беше сложил от неговите, уж нови. Едвам се измъкнах. Няма гонене и отърване от такива индивиди. На такива трябва да им изръмжиш, да им се накараш и да бягаш, преди да са дошли още“ – сподели с нас клиент на магазина, който не пожела да си каже името пред медията ни. 

От друг клиент разбрахме, че същата групировка вилнее и пред магазин „Kaufland“ на ул. „Брезовско шосе“. Екипът ни провери и там и установи, че често са тормозили клиентите на магазина, но според охраната на паркинга, от районното управление са се задействали навреме и са ги изгонили от района. 

„Не са тукашни. Цяла група са, с микробус с великотърновски номер – около 6, 7 човека бяха. Спират някъде буса със стоката и започват да обикалят из паркингите на големите хипермаркети из целия град. Имаха даже нещо като „шеф“ – един тип с лъскаво БМВ, пак с великотърновски номер, който после обираше парите. С него имаше и една жена, и дете, което караха да проси пред магазина.“ – каза още пред „Марица“, служителят на охраната.

„Наглите продавачи“ както ги наричат хората из квартала, не продават само чистачки. От тях може да си закупите и парфюми, козметика и всякакви разкрасителни стоки и продукти. 

Най-новата мода е да причакват клиентите на магазините и да обират стотинките от взетите за пазаруване колички. 

„Скоро не сме ги виждали“ – каза гражданин, дошъл да си пазарува храна за вкъщи.

Съпричастни с гражданите, нашият екип се надява, че „наглите продавачи“ няма да се завърнат скоро на пловдивска почва.

Автор: Веселина Иванова

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?