Следвайте ни

Наеха махалата от Червен бряг да санира в Пловдив СНИМКИ

Две строителни бригади демонстрират различен стил на работа в блока на ул. „Ружа“ 13

viber icon

Две бригади, наети да санират жилищен блок в Пловдив, работят по два коренно различни начина и са напът да скарат съседи и строители. Куриозната ситуация се разиграва в 16-етажната сграда на ул. „Ружа“ 13 в район „Западен“. Блокът, обитаван от 80 семейства, се санира по националната програма за енергийна ефективност, като според обитателите му работата ще глътне над 1 милион лева.

„Към бригадата, работеща на западната фасада, където е входът, нямаме забележки. Момчетата започват в 8 и свършват в 17 ч., вършат си работата качествено. Другите хубавци, които изолират източната фасада, обаче я карат малко пет за четири“, коментира пред „Марица“ домоуправителят на входа Георги Георгиев.

Негов съсед се намеси в разговора и остро допълни: „Абе, отзад правят голяма цигания. Лепят накриво каменната вата за изолацията, цапат с мазилка терасите, бачкат без каски. Докарали са хора от махалата от Червен бряг да ни оправя блока, не знам докъде ще я докарат“.  

Според назначения от етажната собственост за наблюдаващ ремонтите Тодор Тодоров фирмата изпълнител „НСК София“ ЕООД трябва да приключи работата до средата на април, като дава 5-годишна гаранция за ремонтираните части. „Какви 5 години, тези приказки са вятър и мъгла. Ако е направено качествено, трябва да не мръдне поне 25 години“, засече го обаче друг комшия.

Хората от блока недоволстват, че при смяната на дограмата работниците не монтирали первазите с наклон навън. Затова имало опасност там да се събира вода и да тече в апартаментите. 

Най-куриозна обаче е ситуацията с водосточната тръба, която тръгва от покрива и минава през терасите на 16-етажния гигант. „Работниците първо зазидаха терасите и им сложиха прозорци, а после отказаха да сменят тази 40-годишна тръба, защото не можело да работят в затворени помещения. Ами като текне догодина и ни наводни, кой ще е виновен“, пита друг мъж от входа.

Възрастна жена пък ни покани в жилище на 14-ия етаж, за да видим как новата изолация на тавана на балкона вече е паднала. Според работниците, които замазали мястото, това било заради климатика.

„Има и недоволни, но всички знаят, че блокът ще стане по-хубав. Вече се усеща, че вътре е по-топло. Когато работата приключи, всички трябва да подпишем, че нямаме забележки, иначе обектът няма да бъде приет“, каза още домоуправителят Георги Георгиев. 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?