Следвайте ни

Над 4000 участници излизат на две сцени в парк "Лаута"

viber icon

Над 4000 участници ще се вихрят по време на Народния събор в парк "Лаута" този уикенд. Фолклорни танцови и певчески състави от цялата страна, сред тях изпълнители от Пловдив, София, Сопот, Момчиловци и други населени места, ще се качат на двете сцени.

Достигаме Роженския събор по мащабност. Важно е да създаваме културни оазиси в живота на нашите съграждани. Искаме да покажем на децата народна носия, народна песен, как звучи гайда. Като чуя гайда, настръхвам. Моята риза с шевиците я слагам само на събора, много хора имат подобни ризи и е радостно, когато имаме повод да ги извадим от гардеробите. Това ще ни запази като нация и народ“, каза Костадин Димитров, кмет на район "Тракия". 

Тази година изявите ще бъдат на две сцени от 10 до 23 часа, като е осигурено достатъчно място за училищата по танци за деца и възрастни. В събота ще бъде организирана хоротечен маратон, който ще започне в 18 ч. и ще продължи до 23 ч. Треньори и хореографи ще покажат на желаещите 120 различни танца от различни райони на страната. Ще има и голяма занаятчийска улица, на която гостите ще могат да се докоснат до старите ни занаяти. Малчугани ще опитат да свирят на тамбура и други народни инструменти.

"Хората жадуват да бъдат отново на сцена", така коментираха организаторите от "Ясмина" големият брой участници.   

По време на събора ще бъде показана 100-годишна автентична носия от старозагорския край, която има колекционерска стойност. 

По  време на събора яденето и пиенето ще е на народни цени. Кебапчето ще е 1,80 лв, а бирата по 2,50 лв, стана ясно още днес. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ТРакиец

ТРакиец

03.06.2021 | 13:59

Хубава работа ама пържола и картофки за 20 лв са малко в повече за нас. Ще си носим бирата и мезето от близкия магазин!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?