Следвайте ни

Осиновиха над 130 кучета от приюта СНИМКИ

viber icon

От началото на тази година досега от приюта са взети 131 бездомни кучета. "В сравнение с миналата година имаме 30 процента ръст на одомашняването.  Това е резултат от кампаниите, които провеждаме сред гражданите", каза директорът на общинското предприятие "Зооветеринарен комплекс" Георги Божев.

Преди обяд той заедно със зам.-кмета Георги Титюков откри изложбата за приюта на пл. "Централен". На 14 и 15 декември ще бъдат презентирани и няколко кучета.

Само 23 лева такса се плаща  на предприятието, ако искаш оттам да се сдобиеш с четириногия приятел.  Божев сподели, че за кучета при тях идват дори от чужбина.

Годишно  се залавят близо 450 кучета, но след кастрацията и обезпаразитяване те отново се връщат по местата. В приюта са кастрирани тази година и 891 улични котки, също с 30 на сто в повече от миналата година.

Около 80 са питомците в общинския приют. От бюджета за тяхната издръжка се дават по 6 лева на ден на куче, като в тази цена влизат издръжката на персонала, лекарства, вода ток, горива и храната.  Приютът вече има ограда, висока два метра.

Питбулите, конфискувани преди четири години от техния собственик, все още живеят в приюта.

Дотук този лукс струва 259 000 лева. От тази сума 226 000 лева са признати като разход на общината с решение на съда, а разхода от 1 юли в размер на  33 000 лева поема Агенцията за безопасност на храните.


Снимки: Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?