46
Следвайте ни

Над 100 заведения и магазини в Пловдив помогнаха на малкия Божидар

„Нощ на ангелите“ събра 61 173 лева за лечението на петгодишното момченце

viber icon

Благотворителната „Нощ на ангелите“ успя да събере 61 173 лева за лечението на петгодишния Божидар, диагностициран с аутизъм. Над 100 заведения и търговски обекта в Пловдив и други градове се включиха в инициативата тази година, като дариха част от оборота си, направен в Деня на Вяра Надежда и Любов – 17 септември.

За лечението на Божидар в чужбина са необходими 80 000 лева. Тъй като отделно по сметката му има събрани още 36 709 лева, семейството му предложи с остатъка от събраните средства да бъде подкрепен друг в нужда. Така остатъкът от парите ще бъде дарен за двегодишния Ивайло Чалъков. Той е с рядка вродена аномалия на крака и се нуждае от средства за поредица от скъпоструващи операции в чужбина, за да може да проходи и един ден да тича заедно с връстниците си.

„Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава възможност на обикновените хора да вършат необикновени неща“, припомнят организаторите.

„Нощ на ангелите“ е благотворително събитие, което се провежда за втори път. Миналата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Съвсем скоро той се прибра вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

 

Повече за „Нощ на Ангелите“: https://bit.ly/3aYeV8H

Още за историята на Божидар, тук: https://bit.ly/2WqG7ca

И за историята на Ивайло: https://bit.ly/3vAAjdQ

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?