Следвайте ни

Над 100 машини ще чистят Пловдив през зимата

viber icon

„Пловдивчани могат да бъдат спокойни, че с наличната техника и ресурс общината има готовност денонощно да поддържа пътищата в града през зимата.“ Това заяви Тодор Чонов, заместник-кмет по транспорт, след направения днес сутринта технически преглед на машините за зимно поддържане в базите на ОП „Чистота“ и фирмата подизпълнител "КМД".

Директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев информира, че в зимното дежурство, което започва на 25 ноември и ще продължи до 15 март 2021 г., са включени над 100 машини. Снегорините са 61 броя (40 – на КМД, 21 – на „Чистота“), 27 са разпръсквачите на сол (20 – на КМД, 7 – на „Чистота“), а челните товарачи са 8 (5 – на КМД, 2 – на „Чистота“, 1 – на ОП „Градини и паркове“). За поддържането на пешеходните зони, тротоари и велоалеи ще се използват малогарабитната мултифункционална техника и 7-те роторни снегорина, с които разполага общинското предприятие.

„Разполагаме и с достатъчно количества противообледенителни материали, останали след последните няколко меки зими. Въпреки това Община Пловдив има сключен договор, по който при необходимост да бъдат доставени още 3500 тона сол“, посочи Георгиев. 

Той е категоричен, че и тази зима – за девети пореден път, ще се използва само сол и калциев дихлорид. Пясък по пловдивските улици няма да се хвърля – това е една от мерките на общината за намаляване на фините прахови частици в атмосферния въздух. 

„Според метеорологичните прогнози до края на месеца не се очаква рязко понижение на температурите и снеговалеж, но при необходимост сме готови да реагираме незабавно“, увери директорът на „Чистота“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

оня

оня

13.11.2020 | 15:34

100 машини как ги крият като има сняг че, не ги виждаме да чистят.

Отговори
1 1
Нали

Нали

13.11.2020 | 16:23

Идиoт номер едно се обади! Сега всички тръпнем в очакване на идиoт номер две, който със селско самодоволство да заяви, че зимата и тази година ги изненада!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?