Следвайте ни

На зарята довечера като на мач - без опасни предмети и алкохол, минава се през три КПП-та

viber icon

През три КПП-та ще минават жителите и гостите на Пловдив, които искат да присъстват довечера на тържествената заря-проверка, която започва от 20.30 часа на площад „Съединение“.  

Мерките за сигурност ще бъдат същите като на футболен мач. Няма да се допускат лица носещи опасни предмети, оръжие, пиротехнически изделия и други, които могат да се използват за причиняване на вреди, напомниха от полицията.

Граждани в нетрезво състояние, които не могат да си контролират поведението и нарушават обществения ред, ще бъдат отстранявани от официалната проява.

За кулминацията на тържествата  по случай 135 години от Съединението на България довечера временно се ограничава движението на пътни превозни средства по бул. "6-и септември" от бул. "Цар Борис Трети Обединител" до бул. "Руски". Приканват се гражданите да изпълняват разпорежданията на правоохранителните органи и спазват обществените порядки.

Гражданите, които желаят да видят на живо зарята и да чуят словото на президента Румен Раден и другите оратори ще имат достъп до зоната на мероприятието след 18.30 часа през три контролно-пропускателни пункта: един на бул. „6-ти септември“ и ул. „Димитър Цончев“ (при сградата на Прокуратурата); втори КПП при бул. „6-ти септември“ и ул. „Св. Климент“ (при подлеза) и трети КПП – при бул. „6-ти септември“ и ул. „Петко Каравелов“ (до ДЗИ-Пловдив).

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Тези, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието.

Със заповед на кмета на Пловдив Здравко Димитров за времето от 16.00 ч. до 22.00 ч. на 6 септември се забранява използването на безпилотни летателни апарати (дронове) в зоната на мероприятието, за да бъдат ограничени рисковете от нежелани инциденти за присъстващите граждани и официалните лица.

 

 

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Алекс

Алекс

06.09.2020 | 18:45

Палете движимо и недвижимо герберастко имущество, да оставим терористите на улицата!

Отговори
2 5
Пловдив

Пловдив

06.09.2020 | 18:28

От другата седмица започва трепане на гeрберасти и заптиета.

Отговори
4 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?