Следвайте ни

На вниманието на студентите: Мисия “Празнувай отговорно” започна!

За шеста поредна година се проведе националната кампания “Празнувай отговорно” по инициатива на Студентски съвет на Университета по хранителни технологии - Пловдив. 

Във фоайето на целия университет са разлепени рекламни материали на кампанията, някои от тях са ръчно изработени от активните студенти от първи до четвърти курс и докторанти, които участват в инициативата. Те запознаха колегите си студенти и преподавателите с информацията по отношение на превенцията, която може да избегне помрачаването на празниците. 

Кампанията “Празнувай отговорно” носи послание към всички младежи, не само към студентите, в частност първокурсниците, които ще честват за първи път 8-ми декември, обявен за ден на студентите. 

Задачата й е тя да се превърне в целогодишно напомняне на това колко значимо е да опазим своя живот и този на другите като сведем до минус безотговорните прояви вследствие на употреба на алкохол, наркотични вещества или използването на смартфони по време на шофиране. 

Най-важната мисия на ентусиастите начело с инж. Иво Финков, председател на Студентски съвет е всички настоящи празници да минат без инциденти, за да се постигне осъзнатата отговорност от страна на младежката общност. 

Проф. Снежана Иванова, преподавател в катедра “Хранене и туризъм”, заяви, че организаторите на инициативата са едни от най-инициативните студенти в града и имат подкрепата на всички преподаватели и ректора. 

“Студентите ни, които ще празнуват за първа година 8-ми декември са изненадани и се включват с интерес към кампанията”, добави професорът. 

“Радваме се, че за пореден път кампанията се провежда, преди години имаше трагичен инцидент, в който загинаха наши студенти. Така се създаде и тази инициатива, която продължава да напомня на всички млади хора, че животът е ценен.  Студентите са самоинициативни и имат подкрепата на колеги и много други студенти”, коментира зам. ректор по проектна и информационна дейност Николай Менков

Преподавателите напомнят да се мисли трезво и да се управляват автомобилите по същия начин. 

“Това е една изключително полезна кампания, която трябва да се прави не само в навечерието на студентския празник, а да бъде по време на цяла година.  Изцяло подкрепяме студените ни, те участват в много благотворителни кампании, тяхната ангажираност е към проблемите, които засягат всички млади хора в България. Студентите трябва да празнуват отговорно!”, заяви проф. д-р инж. Йорданка Николова Алексиева

До момента кампанията няма достатъчно съдействие  на Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта, организаторите на инициативата споделиха, че тяхната позиция може да окаже силна подкрепа. 

“За да разширят тяхната дейност те имат нужда от подкрепа, от министерството и от неправителствените организации, защото трябва да подкрепяме младежите във техните съзидателни инициативи”, заключи проф. Алексиева. 

Националната кампания ще продължи до началото на януари и се очаква в нея да се включат  по-активно и студенти от цялата страна.

Кристина Гайдаджийска 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?