Следвайте ни

На ул. "Младежка" не искат нова концесия на пазара

viber icon

Живеещите на ул. "Младежка" не искат да се учредява втора концесия за пазара, след като първата ги тормозеше повече от 15 години и беше прекратена. Представителите от квартала се събират в неделя от 11 часа до изградената наскоро спортна площадка, като поканиха и кмета на район "Централен" Георги Стаменов.   

Искаме улицата да запази своя облик като удобна пешеходна зона и място за отдих, твърдят хората от квартала. Те нямат нищо против да има малък общински пазар, приведен в добър вид, но не и капалъчаршия с неугледни сергии.

Повод за притесненията им е включването на ул. "Младежка" в Годишната програма за управление на общинската собственост с намерение за концесия, приета в Общинския съвет миналия месец. Тогава зам.-кметът арх. Невена Балчева обясни, че ако има инвеститор, концесия би могла да се обяви само за част от ул. "Младежка", в близост до кръстовището с бул. "Копривщица". 

"Задължително ще отида на срещата с гражданите, като преди това ще уведомя и кмета на Пловдив Здравко Димитров. Ще обясня на хората, че изготвеният в администрацията идеен проект предвижда ул. "Младежка" да си остане пешеходна зона с места за отдих и атракции. Само до обръщалото по проект се отрежда парцел с площ малко над един декар, който би могъл да се ползва за търговски обект с подземен паркинг. Тук може да има пазар, кафене или друг обект, но ако се реши, нищо няма да се строи", коментира Георги Стаменов.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Младежка

Младежка

26.03.2021 | 10:19

Не са необходими скъпи ремонти, само трябва да се оособят сергиите, редовно да се почиства и да се обновят плочките. Спокойствието трябва да се запази, да се раздигат старите коли и бусове. Парк има в бизост, също неподдържан. Наскоро се откопаха съществуващи плочки от тротоара накръстовището на Загоре и Тракийски юнак, изоставени от паркове и градини. И не на последно място-ЧИЙ Е КЕМПЕРА НА ПАРКИНГА НА ОБЛАСТНАТА УПРАВА? Някой го мързи да поддържа и стопанисва. Липсва контрол.

Отговори
0 2
пазар и само пазар

пазар и само пазар

25.03.2021 | 20:34

много е удобен този пазар, а е и по-евтин от останалите

Отговори
4 2
Иванка колева

Иванка колева

25.03.2021 | 20:12

Какво искат на младежка Заведения не искат ,пазар не искат,сергии не искат ,павилиони не искат Искат въздух да дишат Ами някой да не би да им го отнел Вижте покрай казаните им там където няма пазар Каква мръсотия цари Пазара им пречи На тези хора всичко им пречи

Отговори
3 3
Продажници

Продажници

26.03.2021 | 10:26

Не, жителите не искат платени паркоместа и излишно нагнетяване на напрежението. Данъците не са никак ниски за мижавите комунални услуги, които получават. Улицата не се поддържа във вида, в който се поддържа паркчето на Гранда, например. Защо? Кой отговаря и защо това не се следи? Все пак мястото е под носа на Областния управител.

Отговори
2 0
Заведения

Заведения

26.03.2021 | 10:30

Има достатъчно заведения-поне 3 достатъчно големи и уютни, само че районът иска поддръжка, като всички други на територията на района, обаче този не се почиства старателно системно. Служителите на паркове и градини редовно са по пейките задълго през деня.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?