Следвайте ни

На Shake Market: обеци от мъх и кафени зърна СНИМКИ

viber icon

За пета поредна година заедно с най-чакания младежки фестивал в Пловдив „Shake Тhat Хълм“ се провежда и горския пазар “Shake Market”. Пъстрите сергии този път са разделени на зона „Вълшебства“ и зона „Рецептори“. Първата представя ръкоделни чудеса, а втората приютява всички кулинарни творци.

Сред дървените маси в подножието на Джендема днес е разположила красивите си бижута Петя Колева. Хобито й е да създава интересни накити от естествени материали. В малки стъклени колбички тя успява да събере миниатюрни сухи цветя, кафени зърна, песъчинки и мъх. Петя превръща клонки и корени, намерени на различни плажове, в стилни гердани, гривни и обещи.

Следваща спирка е щандът на работилница „Дъга“. Специално от Кърджали са „кацнали“ на тепето десетки чудни шноли, кариолки, детски бижута и ленти за коса. Недялка Николова изработва ръчно аксесоарите за малчуганите от години и вече за втори път участва в горския пазар на „Shake That Хълм“.

Други ръчно изработени вълшебства са тези на Поля и Ваня от PAVÉ by Little Things. Сръчните момичета тази година са подготвили интересна колекция от рисувани тениски, а под сергията си дамите са събрали част от най-впечатляващите мини аксесоари в интересен ретро куфар.

По поляната на Джендема могат още да се открият бижута от естествена кожа, камъни и стомана, различни текстилни изделия, ключодържатели, картини от акрилни и маслени бои, книги и много други. На сянка под дърветата има и голяма шатра, под която малчуганите рисуват и се забавляват.

Шареният панаир вдъхновява както творческите натури, така и ценителите на красивото. Гостите на Младежкия хълм се срещат отново с любимите си автори и с много нови свежари от цялата страна. Участниците са симпатични, различни, креативни хора, носители на пъстрите си светове от ръчно изработени произведения.

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?