1553

На сесията в Пловдив: Завишават парите за „Модър – Царевец” и „Брезовско – Дунав”

Основната тема на днешната сесия  на пловдивския Общински съвет е предложението на кмета Здравко Димитров за 20-процентното увеличение за важни пътни проекти с мотив – инфлация. 

Това са подлез „Модър – Царевец”, реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър”  и ул. „Царевец”, ремонт на Кукленско шосе и смяна на в и к по проекта за воден цикъл на Брезовско шосе – „Дунав”.

Увеличението е в общ размер 7 418 901 лева и ще се плати на изпълнителите  от градския бюджет през тази и 2023 г.

За подлез „Модър – Царевец”, за който е възложена обществена поръчка за 11,5 млн. лева с ДДС, са предвидени 1,3 млн. лева. Обектът, който се изпълнява от фирма „Драгиев и ко”, трябва да бъде завършен до края на следващата година. 

За ремонт на бул. „Хаджи Димитър” , който трябва да започне през август и е договорен за около 5 млн. лева, се предвиждат още 899 974 лева. 

Обществената поръчка за разширението на ул. „Царевец” от бул. „Хаджи Димитър” до бул. „Свобода” с прогнозна цена 4 145 600 лева тепърва ще се обявява. Но и за този обект се предлага дофинансиране с 829 120 лева..

Ремонтът на Кукленско шосе , за който на 9 октомври 2018 г. е подписан договор с фирма „Европейски пътища” почти за 6 млн. лева, ще получи отгоре  905 531 лева. 

Най-много допълнителни  пари – 3,5 млн. лева – са планирани за реконструкцията на Брезовско шосе – бул. „Дунав”, където работи фирма ПИМК. Обектът, който се изпълнява по проекта за воден цикъл,  струва 20 185 774 лева. 

Средствата  за тези обекти се взимат частично от парите, предвидени  за разширението на Голямоконарско шосе, ремонт на Рогошко шосе и текущи улични ремонти.

Другата тема, свързана с финансирането, е пак по предложение на кмета. Допълнителни средства се заделят за строителство на трети котлован за отпадъци в Шишманци и „Чистота”. 

Съветниците ще обсъждат отчета за  туризма в Пловдив през миналата година, в който се твърди, че има повече гости, въпреки пандемията.  

За управител на ДКЦ – Пловдив, който се намира в Окръжна болница, е предложен д-р Николай Забунов – единствен кандидат. За шеф на МБАЛ „Св. Пантелеймон” конкурса е спечелил д-р Константин Сапунджиев, който на конкурса също нямаше конкуренти.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Мария

Мария

21.07.2022 | 10:34

Дай им да харчат народни пари като свои. Нямат никаква идея за развитието на града. Хрантутници търгаши

Отговори
1 0
След мен и Тотев потоп !

След мен и Тотев потоп !

21.07.2022 | 07:52

Пак лапане.

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?