71
Следвайте ни

На сесията: Питат за общинските жилища и кино "Космос"

viber icon

Д-р Атанас Баташки призова общинските съветници и местната администрация за по-стриктен мониторинг на КОЦ – Пловдив и неговата дейност

С много въпроси към кмета на Пловдив Здравко Димитров започна първото редовно заседание на общинския съвет след поредните избори.

Заради честите продажби на общински жилища през 2021 г. Добромира Тошева от БСП настоя да научи какъв е финансовият ресурс, с който общината разполага от продажбата им през 2021 г., както и колко оборотни апартамента са останали на общината. От левицата се интересуват и дали събраните средства от жилищата са използвани за поддръжка и ремонт на тези, които все още стопанисва ОП „Жилфонд“ или ремонтите са поемани за сметка на наемателите. „На какъв етап е изграждането на 74 жилища за социално слаби по ОП „Региони в растеж“, за която имаме 100 % безвъзмездна помощ“, добави Тошева.

Веселина Александрова от "Демократична България" пък припомни, че още в началото на годината местната администрация е обещала да обяви обществена поръчка за изготвяне на технически проект на кино "Космос", като идеята е била до лятото той да е готов. По думите й такава все още не е обявена. Затова тя настоява да получи разяснение какви действия е предприела общината по обществената поръчка до момента.

Д-р Атанас Баташки пък призова общинските съветници и местната администрация за по-стриктен мониторинг на КОЦ – Пловдив и неговата дейност. „В одитния доклад, който намерих на дружеството има нарушения - купуват се телефони за по 900 лв., има извършвани СМР-та, които се оказва, че въобще не са се случвали“, алармира д-р Баташки, който изрази надеждите си, че новият управител ще въведе ред.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?