71

На сесията: Новият почетен гражданин Никола Илиев: Пловдив за мен е вдъхновение! СНИМКИ

Музикантът и дългогодишен ръководител на Конушенския народен оркестър беше трогнат от посрещането. Това е признание за моето творчество през последния половин век, заяви той. 

Изправени на крака и с аплодисменти, общинските съветници поздравиха новия почетен гражданин Никола Илиев на сесията днес.

Музикантът и дългогодишен ръководител на Конушенския народен оркестър беше трогнат от посрещането и пожела на местната власт успешен мандат, като подчерта, че управлението означава отговорност.

 

„Изключително развълнувам съм в момента. Бил съм на много сцени, но сега е много различно. Бих искал да изкажа своите искрени благодарности за това, че настоящото ръководство на града е първото, което дава званието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на народен изпълнител. А това е признание за моето творчество през последния половин век.

Вярвам, че ще продължавате да надграждате всичко добро в този град. За мен той е вдъхновение, не е нужно да четеш за него, а просто да се разходиш в него. Всяка една сграда, всяко едно място в Пловдив е било и е вдъхновение за мен“, заяви развълнувано Илиев в своето слово пред общинските съветници.

Кметът Костадин Димитров сложи лента на почетния гражданин и заръча  да е здрав и да продължава да съхранява народната музика. 

 

Общинските съветници дружно одобриха и удостояването на известния скулптор Цвятко Сиромашки със звание “Почетен гражданин на Пловдив.

Очаквайте подробности!


Снимки от Валентина Биларева
 
 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?