49

На сесията: Дружна подкрепа за Кукления театър, бойкот за "Ловен парк"

Общинският съвет  дружно гласува днес на сесията на Кукления театър да се предостави едноетажна постройка зад бившето кметство в „Тракия”, за да го ползва за филиал. Сградата е с площ 273 кв. метра и се дава безвъзмездно, но срещу обещанието, че ще бъде основно ремонтирана от театъра. Предложението беше внесено от кмета Здравко Димитров. 

С 44 гласа местният парламент подкрепи искането на председателя на групата на ГЕРБ Йордан Илиев в бюджета на Община Пловдив за 2023 г. да се планират 2,4 млн. лева за строителните работи на сградата на Хуманитарна гимназия. Дебати по този безспорен въпрос в залата нямаше.  Реконструкцията е започната по договор, сключен от кмета на район "Централен" Георги Стаменов с неосигурено финансиране. Общата стойност на проекта е близо 12 млн. лева.

Съветниците обаче отказаха да гласуват предложението на администрацията за 10-годишен наем на емблематичния ресторант „Ловен парк” на Гребния канал.  Коментираха, че началната цена на конкурса е силно занижена. От Общината бяха предложили наем в размер 7029 лева, който се приспада за сметка на ремонта. Строителните работи на двата етажа предварително са изчислени на 608 401 лева с ДДС, а наемът за 10 години  - на 843 592 лева.  

Без никакви коментари, за броени минути мнозинството отхвърли за четвърти път предложението на Здравко Димитров за концесия на злополучния Инсинератор, построен преди години за изгаряне на медицински и болнични отпадъци. „Не искат приходи в бюджета”, накратко обобщи кметът реакцията на съветниците.

Следващата и вероятно последна сесия за този мандат е насрочена от шефа на Общинския съвет за 18 септември. На тази дата ще се обсъжда проектът на бюджета за 2023 г. 

Снимки от Валентина Биларева

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Иван

Иван

08.09.2023 | 06:26

Собственикът,не знам на кое си дружество,и една тухла не може да постави БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ,което се издава от главния архитект на Общината!!!!!!! Като няма разрешение ще си стои зелено.НО- има ПУП.Кой издава този ПУП-пак общината и ОС.Който е одобрил Пупът,да отговаря по чл.219 НК за сумата,която сега ще се даде на собственика.Прокуратурата да се раздвижи,да провери най-малкото...Даде ли се сумата,щетата е налице.

Отговори
1 0
Дии

Дии

07.09.2023 | 17:53

Много мъка има по тоя свят. То бива ли така да отрежат Зики? Щеше да падне някоя хилядарка, за човека, хотел строи, пари трябват... но нищо. От далаверата с имотите покрай гребната ще дойде милионче, от стадиона може 2, ако можеше и от почистването на реката.... То пари трябват и дори разходите ще се увеличат - на адвокати на прокурори... все пари трябват.

Отговори
9 2
656

656

07.09.2023 | 21:08

Не може да стигне тотката по кражби и имоти

Отговори
6 0
Определено не искат приходи в бюджета,саботират всяко предложение на

Определено не искат приходи в бюджета,саботират всяко предложение на

07.09.2023 | 17:05

Зико за догод на свежа пара в Общината.Трябва да ги сменим с нов Обществен съвет.

Отговори
9 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?