49

На молебена в Пловдив призоваха за единение в тежки времена

Политици и общественици уважиха молебена в църквата "Света Неделя по повод акта на обявяването на независимостта преди 114 години. Организацията е на сдружение "Петко Каравелов".

Присъстваха председателят на общинския съвет Александър Държиков, зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов и бившият депутат от НДСВ Владимир Дончев.

Сред гостите бяха също общинският съветник Златин Велев, кандидат-депутатът от ГЕРБ доц. Стефан Шилев, кандидат-депутатът от ПП Росен Костурков, бившият евродепутат Емил Стоянов и Гьока Хаджипетров.

Службата води отец Апостол. Той припомни колко е важно да има единение в народа в тежки времена. "Ако нямаше единомислие между цар Фердинанд и мин.-председателя Александър Малинов, сигурно още щяхме да сме протекторат на Турция", каза в словото си отец Апостол.

Всички участници в молебена поставиха венци пред паметната плоча на премиера, извършил акта на независимостта - Александър Малинов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Кой е налъмът с ръце в джобовете?

Кой е налъмът с ръце в джобовете?

22.09.2022 | 17:58

Егати селският мисир.

Отговори
1 0
Какво  единение

Какво единение

22.09.2022 | 12:01

От толкова санкции и ограничения мамата ни се е б а . Скъпотия до шия. И да не се къпем за да пестим ток. Запада в мириса европа

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?