46

На косъм! Пловдивчани спасиха майка и дете от падащо дърво СНИМКИ

Пловдивчани спасиха на косъм майка и дете от падащо дърво в "Централен", разказват читатели на "Марица". В градинка близо до кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Янко Сакъзов" в сряда привечер минувачи чули пукот и видели как едно от дърветата се клати. За щастие, реагирали мигновено и викнали на майка с дете да бягат от пейката, на която седели.  Секунди след като скочили, дървото се стоварило с трясък на мястото им. На пейката още стоят чантите им и другият багаж.

Ако бяха отдолу, последствията можеше да са фатални, разказват пловдивчани. Освен пейката, дървото е смачкало и един детски велосипед, но най-важното, че няма ранени хора.

Градинката е в близост и до детска градина.

На мястото веднага се озова кметът на район "Централен" Георги Стаменов. "Това е голям клон, но дървото е зелено и изглежда здраво. Уведомил съм ръководството на "Градини и паркове" и утре специалистите ще проверят каква е причината за счупването. Служителите на Пожарната нарязоха падналия клон, за да се извози утре. Притеснително е, че зелено дърво се прекърши", коментира за "Марица" Стаменов. 

Директорът на "Градини и паркове" Веселин Козарев потвърди, че е разпоредил проверка за състоянието на цялата градина на ул. "Янко Сакъзов". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
пловдивчанин

пловдивчанин

26.05.2022 | 08:14

Сигурно има апаратура с която видимо зелено дърво да се провери за кухини гниене и пр. рискове за якостта.И е крайно време Градини и паркове да се снабдят с тях за да не се рискува живота на невинни хора.

Отговори
3 0
Пази Боже

Пази Боже

25.05.2022 | 20:08

Да пострадат хора и тогава Градини и Паркове ще се размърдат!!! Днес беше на косъм! А утре?!?

Отговори
14 0
...

...

25.05.2022 | 19:36

То пък щото ако беше сухо от Градини и паркове щяха да го премахнат :D

Отговори
21 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

25.05.2022 | 20:12

БРЕМЕНО МОМИЧЕ загина прикатастрофа в СЕЛО ГЛОЖЕНЕ КОЗЛОДУЙ БГ ОНЛАЙН

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?