Следвайте ни

На косъм от смъртта: 13 души цамбурнаха в ледените води на Гребната от началото на декември

viber icon

Общо 13 души ще запомнят разходката си по Гребната база в Пловдив. Причината – преживян опасен инцидент.  Стастистиката показва, че само в рамките на 3 седмици, тоест от началото на декември, тези 13 души са паднали по невнимание в ледените води на канала, алармира директорът на ОП „Общинска охрана” инж. Димитър Палашев. 

Подхлъзналите се са били спасени благодарение на бързата намеса на обшинските гардове или притекли се на помощ пловдивчани. За щастие всички „плувци“ са се разминали само с леко измръзване и уплаха.

„Искаме да изострим вниманието на пловдивчани и гости на града, че трябва да бъдат внимателни, когато се разхождат или спортуват на Гребния канал. Молим ги да не си правят опасни селфита на ръба на чашата на водното съоръжение, нито да се разхождат в опасна близост до водата“, призова Димитър Палашев.  

Той разказа и за инцидентите, които са станали само през този месец. На 5 декември в района на кулата момче от група младежи се подхлъзва и пада във водата. Дежурният охранител го изважда с пояс и въже. Пак двама младежи на 11 декември, в ранния следобед,  се подхлъзват и падат във водата и отново са спасени от служителите на общината. Същият ден към 17:20 ч. жена пада във водата, точно срещу трибуните. Граждани и дежурният охранител отново успяват да предотвратят удавяне. 

На 12 декември жена, в опита си да извади топката на кучето си от водата, се подхлъзва и пада в нея. Съпругът й скача след нея, за да я спасява, но поради ниските температури и двамата не успяват да доплуват до брега. Дежурният охранител от „Общинска охрана“ ги изважда, като им помага с пояс и въже.  

На следващия ден около 13:45 ч.  момче и момиче с куче падат във водата и отново са извадени с пояс и въже от общинските охранители и граждани. 

Три инцидента има и на 15 декември. Към 15 часа жена пада във водата, но бързо бива извадена от съпруга й.  Половин час по-късно младеж на 750-тия метър на Гребния канал пада във водата и отново е изваден от охраната.  Към 16:30 ч. група от трима студенти се разхождат, когато единият се подхлъзва и пада във водата. Той отново е спасен, благодарение на бързата намеса на приятелите си и дежурния охранител.  

Последният инцидент е на 18 декември с две сестри близначки, които падат във водата и също са спасени, благодарение на служители на  „Общинска охрана“.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?