Следвайте ни

НА ЖИВО Отложиха точката за промяна в правилника на "Старинен Пловдив"

viber icon

Единодушно Общинският съвет гласува предложението на местната власт да бъде отложена точката от дневния ред за промяната в правилника на ОИ „Старинен Пловдив”. Това се случи още в началото на редовното заседание на съветниците. Причината е, че вътре е включена точка, според която се добавят 20 щатни бройки за служители. Припомняме, че те бяха отпуснати от държавата целево за Регионалния исторически музей, но по предложение на ГЕРБ бе решено да бъдат пренасочени към екипа на Общинския институт.

В сряда служебният  министърът на културата проф. Велислав Минеков изпрати писмо, в което се казва, че  решението е  незаконно и противоречи на заповед на културното ведомство. Още същия ден кметът  Здравко Димитров заяви, че точката ще се оттегли  и ще преразгледат. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

почват да се разпадат ДАЛАВЕРИТЕ на Грозен

почват да се разпадат ДАЛАВЕРИТЕ на Грозен

20.05.2021 | 16:49

Генералнио ДЕРЕКТОР Б. Грозев (на ЗАПЛАТА студент-отличник АртМениджСЕРГИДЖИ ф хибридна АКРЕДИТИРАНА спициялнос на АМТИ +И) така загубва към стотината обожателки на заплата допълнителните двайсет БАВАЧКИ. Ша земе да са обиди па да се махне от ЖИЛфонд та да увисне на СофЖИЛфонда в Коньовица.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?