49
Следвайте ни

НА ЖИВО Общинските съветници влизат на сесията под строг контрол заради COVID-19

viber icon

Под засилен контрол влизат общинските съветници на редовното заседание на местния парламент заради нарастващия брой болни от COVID-19. За да присъстват на заседанието, те показват зелен сертификат. Ако нямат такъв си правят бърз антигенен тест. Повечето от тези, които видя екипът на „Марица“, имаха сертификат.

Те се редяха един след друг, за да покажат qr кода на мобилния си телефон, а тези, които нямаха бяха тествани от представители на РЗИ. Сред тези, на които беше направен бърз антигенен тест, защото не са ваксинирани или преболедували, бяха служители на общинска охрана, на администрацията, както и няколко общински съветници. Тестването стана бързо. 

Два пъти валидаторът не успя да отчете, че шефът на групата на ГЕРБ Йордан Илиев има сертификат.  На третия път опитът беше успешен и го допуснаха до залата без да го тестват.

Заради проверката на зелените сертификати редоовното заседание на Общинския съвет ще закъснее, а към 9:15 часа на работното си място са влезли само 25 старейшини.

Тестването се извършва на входа, като услугата се заплаща от общинския бюджет.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ТЪПОТИЯ ПО НАШЕНСКИ

ТЪПОТИЯ ПО НАШЕНСКИ

09.11.2021 | 09:38

СРАМ И ПОЗОР........................

Отговори
1 1
ТЪПОТИЯ ПО НАШЕНСКИ

ТЪПОТИЯ ПО НАШЕНСКИ

09.11.2021 | 09:37

АМА ИМ УДРАЙТЕ И ПО ДВЕ ТОЯГИ ПО ГЪЗА И ГЛАВИТЕ..... ТАКЪВ СРАМ РЕШЕНИЕТО ЗА БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ УНИКАЛНО НАГЛО..... ПАРКИНГИ БЕЗ ПАРИ КОЛИ ДРЕХИ БОНУСИ ... ПРЕЗЕРВАТИВИ..... ХОРАТА ЩЕ СИ ПЛАЩАТ ТЕСТОВЕТЕ ПО 15 ЛВ ЗА ДА РАБОТЯТ И ДА ИМ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ТЕЗИ МЕКЕРЕТА...БЕЗПОЛЕЗНИ...

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?