Следвайте ни

Правят тестове за коронавирус в три ДКЦ-та в Пловдив ВИДЕО

viber icon

Във Второ, Пето и Седмо ДКЦ-та  в Пловдив вече се правят тестове за коронавирус. В Шесто ДКЦ е открита приемна за хора със симптоми за COVID-19. На 100% са обезпечени с лични предпазни средства медицинския персонал във всички общински здравни заведения.

Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров на брифинг на Общинския кризинес щаб. Той поздрави медиците за професионалния им празник. Кметът добави, че общината прави всичко възможно да обезпечи със защитни облекла "МБАЛ "Свети Мина" и "Свети Панталеймон". Семейни лекари вече работят втори ден в ДКЦ"Изток". Затова те получиха благодарност от Общината. Работата ще е от 8:00 часа сутринта до 20:00 часа.

Дректорът на дирекция "Здравеопазване" в община Пловдив д-р Калин Калинов заяви, че продължава оборудването с техника на двете болници "Свети Мина" и "Свети Пантелеймон".

$В момента сме в процес на оборудване, защото и двете болниците до този момент не са имали инфекциозни отделения. Необходими са животоспасяваща апаратура, аспиратори, респиратори, монитори за тях, медицински консумативи, легла и постелъчен инвентар“, съобщи д-р Калин Калинов. По думите му има нужда от подсилване на медицинските екипи - нужни са още лекари терапевти, реаниматори, медицински сестри и санитари.

Кметът Здравко Димитров добави, че е спокоен за обстановката в квартал "Столипиново". Той заяви, че хората там спазват необходимите ограниения и призова да го правят и в бъдеще. За последния месец от квартала са изринати над 1000 това боклук в "Столипиново". Ако се спазват ограниченията там няма да се стигне до КПП-та.

Ако е необходимо ще има затягане на мерките. На този етап нещата са овладeни, няма големи нарушения на реда и дисиплината, дано да продължи така. Смятам, че ще се справим, заяви кметът.

На този етап не се налага спиране на капиталовата програма на общината. Животът продължава, коментира кметът по повод въпрос на журналисти дали ще има актуализация на бюджета или спиране на големи инфраструктурни обекти заради пандемията и нуждата от пренасочване на средства. „Няма да изключват обекти, напротив работи се по тях. Подадени са документи за четири обекта за съфинансиране по фонд „Флаг“, допълни Здравко Димитров

В сряда кметът ще се срещне с шефовете на таксиметровите фирми, за да се обсъдят проблемите им и да се потърси решение за тях. 

Референтната лаборатория се очаква да заработи в скоро време. Заместник-кметът на Пловдив Анести Тимчев добави, че община Пловдив помага на 7700 души в нужда.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ПИСНА НИ ВЕЧЕ от лъжци! (до 70 ЗНАКА ли !?!)

07.04.2020 | 20:44

Вместо инфо = само ЛЪЖИ, увъртания началнически или недомлъвки. Много думи / малко сведения. Само като препрочетеш МАРИЦАта просто се срамуваш от неграмотност и недобросъвест

Отговори
5 1

Пешо

08.04.2020 | 10:03

Ами не я чети! ЧетиТотев24! Явно си негов фен!

Отговори
1 0

до 70 ЗНАКА

07.04.2020 | 20:39

А И ОЩЕ НЕЩО НЕЯСНО: ТАМ ПРАВЯТ ИЗСЛЕДВАНЕТО НА МЯСТО, ИЛИ ТАМ САМО ВЗЕМАТ ПРОБА ОТ ПАЦИЕНТА, ЗА ДА Я ПРАТЯТ В ДОЛНО НАНАГОРНИЩЕ С КАМИЛСКИЯ КЕРВАН, ТА ДА ПОЛУЧАТ СВЕДЕНИЕТО СЛЕД ПОГРЕБЕНИЕТО ЗА 40-ДЕН? КОЛКО ВРЕМЕ БАВЯТ РЕЗУЛТАТА, ВЕЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТЕСТОВЕ ПО ПОЛОВИН ЧАС ДО 45 МИНУТИ?

Отговори
4 0

(70 "символа" =ЗНАКА е думата на Език Свещен, сульо!)

07.04.2020 | 20:32

Малко (?!) претупано съобщавате, че: "...Във Второ, Пето и Седмо ДКЦ-та в Пловдив вече се правят тестове за коронавирус..." СРЕЩУ КАКВО ЗАПЛАЩАНЕ, МОЛИМ? #КОЙ ША ЦУНЕ ПЕЧАЛБАТА ОТ ТОА АЛЪШ? Какво им е работното време - или "по пълнолуние" само, както свикнахме да се надлъгваме? На всеки разтревожен -за проверка и изолация- или само на дотътрилите се умирающи? Я да се загащите, журналята, вместо да папагалствате цитати от др. Началник, и да бъдете ясни, точни и недвусмислени и нетрисмислени!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?