46

НА ЖИВО Нищят затварянето на Бетонния мост на сесията

Пловдивските общински съветници ще умуват на днешната сесия  кога да бъде затворен за ремонт Бетонният мост.  Община Пловдив и НКЖИ са се разбрал, че  мостът ще бъде затворен за реконструкция, след като се пусне движението по бул. „Христо Ботев“ и кръговото кръстовище на гарата към бул. „Руски“ и „Иван Вазов“, а също така след завършването на ремонта на ул. „Даме Груев“.

Съветниците обаче са внесли за обсъждане две предложения, както „Марица“ подробно писа. От ГЕРБ искат да се гласува обща декларация с покана за среща към министъра на транспорта, на която да се намери подходящ вариант и да не се създава транспортен хаос. Поканата ще бъде изпратена освен до министъра, и до НКЖИ.

Съветниците от ВМРО, "Кауза България" и ЗС „Александър Стамболийски“ настояват ремонтът да се отложи, докато не се построи пробивът под Централна гара.

Според техническия ръководител на проекта на НКЖИ инж. Иван Бакалски това е невъзможно, тъй като ще бъдат изгубени европейските средства.  Подлезът ще бъде завършен след една година. На моста ще се работи най-малко шест месеца. А целият проект на НКЖИ трябва да бъде завършен до края на 2024 г. 

Кметът Здравко Димитров напомни, че е спасил Бетонния мост от разрушаване, като е договорил с НКЖИ да направят проект и да финансират ремонта. С решение на Общинския съвет, взето в миналия мандат, мостът беше обречен за събаряне.

„Разговарях с инж. Бакалски и той увери, че няма да започнат ремонта, докато не пуснат движението в района на Централна гара, където още има работа“, обясни Димитров.

В дневния ред са включени 19 точки, макар че съветниците се сбогуваха  на уж последната сесия през септември. Сесията е свикана, за да се утвърдят и.д. кметове в петте района. За район „Централен” е предложена Гергана Златкова, за „Тракия” - Веселина Стоянова, за „Източен” ​- Василка Чопкова, за „Северен” ​- Петър Абаджиев, за „Западен” ​- Георги Георгиев

Съветниците ще решават за сметището срещу КАТ, за което има предложение на кмета да се предостави на МВР за конфискувани коли.

От СК „Ера“ се заканиха вчера с протест и настояване да бъдат настанени в спортна зала на ул. „Чернишевски“. Неприятният куриоз е, че Общинският съвет е взел решение СК „Ера“ да получи залата, но кметът отказва да подпише договор с мотив, че там също тренират деца от СК „Самодива“.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
16 коментара
doccc

doccc

11.10.2023 | 11:02

Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от виагра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. `Прочетете го сами-----> https://mub.me/medik

Отговори
0 1
Май някои не сте разбрали

Май някои не сте разбрали

11.10.2023 | 10:35

че от НКЖИ са тези, които напъват за реконструкцията на Бетонния мост, за да не изгубят парите от Брюксел. А за обществени поръчки меракът е голям.

Отговори
2 0
Трафик

Трафик

11.10.2023 | 09:48

Проблемът в Пловдив е пренаселеността от селяндури от близо и далече. Вън селяни!

Отговори
2 1
Диди

Диди

11.10.2023 | 09:47

Мислете как да извадите релсите извън града. Защото каквото и да пуснете отпушване няма.Пловдивчани харчат луди пари да обикалят въпросните съоръжения. Софийските проекти няма да отпушат Пловдив.

Отговори
4 1
дядо Славейко

дядо Славейко

11.10.2023 | 09:23

Бабите, дето се събират на шура в махалата, по-малко врява вдигат от коментиращите под статията. Аз, от строителство не разбирам, но мостът в момента е на етап груб строеж. Да го пременат със съвременна облицовка и ще стане, като нов. 80-те години го правиха и е здрав. Сегашното строителство е менте. Така ще стане хем, по-евтино хем, по-бързо.

Отговори
2 1
комунист

комунист

11.10.2023 | 09:04

Съветниците първо да отговорят кой ше минава по бетонния мост и за къде след пускането на пробива под централна гара и наличието на надлез Родопи, Коматевския възел и подлеза Модър-Царевец и тогава да харчат пари макар и на НКЖИ.

Отговори
2 5
да живее Пловдив

да живее Пловдив

11.10.2023 | 08:50

Тази репутационна щета Чолаков, сега от коя партия се кандидатира, че май обиколи доста. С парите, които свиха с Дошков и другите лентяи, спокойто 3-4 детски градини можеха да се построят.

Отговори
6 1
Вълчо

Вълчо

11.10.2023 | 08:34

Ще гласувам за кандидата който обещае, че няма да разкопава нито една улица без да е осигурен алтернативен маршрут. Иначе съм Пас.

Отговори
4 0
Колеги

Колеги

11.10.2023 | 08:29

Преди дни имаше предложение в БНТ-п да се отпусне служебен памперс за лицето ДШ , поради особенно чести посещения на същата в служебната тоале…Казусът с моста ли е причина за необходимост от памп. или зачестилите издънки на учителката, която заема позиция, която не отговаряна на нейните умствени възможности в п. БНТ? Обмисля ли дш (лице от Ж.род) оставката си?

Отговори
2 1
Тя e за…

Тя e за…

11.10.2023 | 10:33

Дш посещава често пикалнik@ защото е пред пенсионна възраст и съвременните технологии са непознати за нея. И аз съм за служебен памперс на бабата.

Отговори
1 0
Мими

Мими

11.10.2023 | 08:28

Ми този ,дето е отпред ба снимката!Този чиляк ,дето е сега стои до Янев,преди беше до Гергов,дето съсипа транспорта на Пловдив,дето е с повдигнато обвинение за кражба на 5мил.лв от субсидиите ,дето въведе Щъркелите в транспорта,дето ли за ше гъ за на един пиян съветник от БСП …..,сега ще решава проблемите на града!Мислите ли ,че това е възможно?

Отговори
6 1
Хинова

Хинова

11.10.2023 | 08:43

Ние сме сбъркана държава. Въпросният вместо да е в затвора за източените от пловдивчани милиони субсидии и компенсации, ще ни решава за Бетонния мост. Селянинът от Катуница ще решава какво да става в Пловдив.

Отговори
6 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?