Следвайте ни

Дезинфекцират спешно неврохирургията заради заразена медсестра ВИДЕО

viber icon

 

59-годишната жена, заразена с коронавирус, е превързочна сестра в  Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив, обяви директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева-Манчева на пресконференция.

Клиниката ще бъде спряна за дизенфекция и почистване.  Направени са предписания за карантина на лекарите и пациентите, ще се вземат проби.  Болната сестра е била контактна с много хора. Тя е на домашно лечение в момента и в леко към средно състояние. Чувства се добре, с температура е и леки грипоподобни симптоми. 

Директорът на РЗИ-Пловдив не можа да отговори днес на въпроса има ли съмнения за коронавирус в 61. Стрямска бригада в Карлово и дали контингентът, който скоро трябва да замине на мисия, е поставен под карантина. Както вчера стана ясно, 20-годишният син на рейнджъри от поделението е със съмнение за коронавирус и по тази причина и военните са били изолирани.

Д-р Танчева-Манчева обаче заяви, че това е въпрос, който ще решават военните.

Завърналите се от Великобритания седем пловдивчани са в добро състояние и нямат оплаквания. Това заяви директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева Манчева. Тя добави, че е осъществена връзка с техните лични лекари, които ще следят здравето им. Един човек от Стара Загора и един от Бургас пътували със същия самолет са проявили грипоподобни симптоми и здравните власти са уведомили за това своите колеги от другите два града. Проверени са и местата в самолета, които са заемали завърналите си от Великобритания.

Пациентите на УМБАЛ "Свети Георги" ще продължат да получават документите си на регистратурата на Спешното отделение в болницата, добави още д-р Ваня Танчева- Манчева.

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?