Следвайте ни

На "Хан Аспарух" в Пловдив негодуват срещу контейнери за смет

viber icon

За преместване на контейнери за смет настоява Екатерина Постолова, която живее до пресечката на ул. "Хан Аспарух" и бул. "Христо Ботев" 89 в Пловдив. Жената се обади в редакцията на "Марица" за съдействие, тъй като не желае двете кофи да стоят под прозорците на дома й. 

"Да ги преместят на отсрещната страна", предлага пловдивчанката. И разказва, че вечер, когато двата контейнера се напълнят с отпадъци, започва да се разнася зловонна миризма, докато ги вдигнат сутринта. Боклукът се разнася по тротоара, дори като си тръгне сметовозът, наоколо е мръсно, струпват се стари матраци, кашони и какво ли не още. А веднъж точно на това място беше се заселил клошар, описва жената. 

Екатерина Постолова е написала писмо да район "Централен" с искане за преместване на контейнерите. От кметството са й отговорили, че трябва да се съберат със съседите и заедно да решат къде да стоят съдовете за смет. 

От "Чистота" веднага направиха проверка, но не намериха струпване на боклук, освен дървените плоскости, оставени до контейнерите.

От предприятието напомнят, че "бобрите" се вдигат по график всяка сутрин и е невъзможно да се пропуснат, а решение къде да бъдат поставени контейнери се взима в районните кметства.

Стари вещи като матраци, маси, столове, дивани гражданите трябва да карат на площадката на ул. "Даме Граев" в "Чистота". Или да се обадят на телефона, посочен в сайта, за да отиде камион и да ги прибере, съветват от предприятието.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?