4020

На Гребния канал като на празник в първия ден на новата година

Алеята край Гребния се оживи, след като днес  малко преди 12 часа облаците се разсеяха и температурите започнаха да се покачват нагоре.

По обяд любимото място за разходка и тренировки стана толкова многолюдно, сякаш хората бяха се събрали на празник или на фестивал. 

„ За Нова година дойдохме от Ямбол при приятели на гости, защото много обичаме Пловдив и тук със съпруга ми преди няколко години сме  завършили университет. За няколко дни обиколихме Стария град и Капана,  качихме се на Младежкия хълм и ето ни на Гребната база. Удоволствие!“, сподели весело  симпатична дама, която вървеше по алеята заедно с компания. 

Маратонци направиха няколко обиколки край  Гребния канал, като само едната обиколка е 5 км. Е, това е за загрявка, иначе в Турция наскоро бягахме 42 километра, разправи един от спортистите.

Малки и големи препускаха с  велосипеди, ролкови кънки, тротинетки /но не и електрически/ .

Родители с детски колички  крачеха спокойно по брега с надеждата, че въздухът до водата е по-чист, отколкото в града. 

Общинските  гардове зорко бдяха да не би някой непредпазлив  пешеходец да не се подхлъзне и да не падне във водата, каквито случаи имаше в годините назад, а и съвсем наскоро. Тогава охранители изкараха от канала детето и майката, спасявайки ги от фатален инцидент.

Бреговете са хлъзгави и е изключително трудно човек може да излезе без чужда помощ, особено сега, в ледената вода, предупреждават патрулите. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Фико

Фико

02.01.2024 | 01:21

Отвратително няма къде да спортува човек вече, а там е малко по-добре въздуха

Отговори
1 0
Кое не е така

Кое не е така

01.01.2024 | 17:50

Вечните неработещи селяци са вечно там кво искаш като за тях е все празник

Отговори
3 8

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?