Следвайте ни

На Главната пропищяха от наплив на просяци, обиждат и кълнат минувачите

viber icon

Организирани групи просяци тормозят минувачите на Главната улица в Пловдив, алармираха читатели на "Марица". "Пресрещат те и директно искат пари. Ако им откажеш, веднага започват да те обиждат и кълнат. Да не говорим колко абсурдно е насред пандемията от коронавирус някой да ти се навира в личното пространство", разказа 45-годишната Лидия Перунова, която работи в магазин в центъра.  Според нея мургавите просяци отблъсквали и клиентите, като висели отвън. 

"Убедена съм, че не са просто изпаднали в мизерия хора, а добре организирана група, защото съм виждала мъж, вероятно техен тартор, който ги разпределя и насочва сутрин къде да застанат. Най-възмутително е, че няколко жени използват и невръстни деца в тая зверска жега, които разнасят, докато просят", добавя 20-годишната Татяна Караджова, сервитьорка в кафене на Главната улица.

Според нея някои от търсещите подаяния роми са гастрольори, защото нейна приятелка видяла същия куц мъж и в Бургас преди седмица.

Тя е възмутена, че служители на полицията и общинската охрана изобщо не обръщат внимание на наглите просяци. По този повод Караджова и още няколко нейни познати смятат да отправят питане до общината чия е  отговорността въпросните групи да не тормозят гражданите и как могат да бъдат интегрирани.

Шофьори също недоволстват, че просяци изскачат пред колите им на най-натоварените кръстовища, което може да доведе до тежки инциденти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Пловдив

Пловдив

13.08.2021 | 13:59

Няма държава баце! Кмета е смотан,некадърен! Той г ъза си не може да избърше, камо ли да се справи с тази напаст. Да вървят под прозорците му .

Отговори
14 5
До Пловдив

До Пловдив

13.08.2021 | 14:14

Изпуснал си думата "чифут".

Отговори
3 0
Галя

Галя

13.08.2021 | 15:08

Това не е тоя с чифута. Той не слага препинателни знаци и е крайно неграмотен и вулгарен.

Отговори
1 0
Игра4

Игра4

13.08.2021 | 13:45

Аре на бас на 10 лева че ако ми дадеш 20 лева ще ти дам 30 лева

Отговори
4 2
Мафиата на цар кири

Мафиата на цар кири

13.08.2021 | 13:36

Естествено, че са организирани това всеки го знае въпроса е че никой няма смелостта да се справи с тях

Отговори
16 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?