3906

На финала: Асфалтират подлез "Модър - Царевец"

Асфалтови машини тръгнаха по новия подлез „Модър – Царевец”, където още преди половин година беше сложена хидроизолация и първия пласт настилка. В сряда и днес, преди да завали дъжд , бригада на фирма „Драгиев и ко”  наливаше битумна смес при подходите в тунела под жп линията, на ул. „Царевец” до кръстовището до бул. „Хаджи Димитър”, локалните платна и обръщалото покрай железницата.

В следващите дни, но само ако времето е сухо, защото в дъжда не се полага асфалт, ще се налеят и  останалите слоеве асфалт, обясниха строителите. За да е здрава настилката и да издържа на натоварването, се слагат три пласта  - битумизирана баластра, която се разстила на два пъти, биндер и накрая плътен асфалт, който запечатва настилката, обясни управителят на фирмата инж. Цанко Драгиев.

До края на март всички дейности по договора за подлез „Модър – Царевец” ще бъдат завършени. Върху новия асфалт ще се нанесе хоризонтална пътна маркировка /вертикалните знаци са поставени/, трябва да се направи 72-часова проба на двата асансьора, да се тестват помпите, осветлението, светофарните уредби.

През това време Община Пловдив ще подготви документите – за узаконяване на асансьорите и за партида в EVN за тока.

На ул. „Модър”, до Транспортна болница, където е изградено второ платно и велоалея, в разделителната ивица засадиха рози. Ул. „Царевец” с велоалеи от двете страни до бул. „Хаджи Димитър” ще бъде завършена до първа пролет. И тя е с две платна до кръстовището . Оттам ремонта, както и разширението на ул. "Царевец" поема друг изпълнител.

Трите софийски фирми, които изпълняват проекта на държавното дружество ВиК -Пловдив ЕОД за Южен обходен колектор, все още не са поставили пътни знаци и не са започнали работа на ул. "Солунска" при кръстовището с "Царевец". Очакваше се това да стане вчера, но днес на обекта нямаше нито един работник, видя репортерът на "Марица".  

Снимки от Наташа Манева

 

Оцени новината

Оцени новината
3.6/5 от 15 оценки
3.6/5 от 15 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
баш кореняк

баш кореняк

07.03.2024 | 22:16

Честит ви светофар и тапи от ОУ Елин Пелин ;) :) браво на кметицата дето ми говори за еко глупости вместо да се оправи с трафика в квартала евала лелче

Отговори
13 5
Мустак

Мустак

07.03.2024 | 21:18

2 години една скапана дупка не могат да открият

Отговори
15 3
Батко

Батко

09.03.2024 | 20:30

Когато НК"ЖИ"подновяваше линията преди 6/7 години,бетонната конструкция(тунела)под линията беше направен от тях.Мамения и толупа трябваше само да изгребат почвата,за да открият пробива Модър-Царевец.Какво и кога ли щеше да стане, ако трябваше да се копае и излива тази конструкция сега,по време на ремонта.

Отговори
2 0
и днес

и днес

07.03.2024 | 20:22

асфалт в големия дъжд.

Отговори
16 3
Али Ходжа

Али Ходжа

07.03.2024 | 19:28

Аферим Асвалт Паша!Краднем ама и правим!Сакън кирата ,краднем ама и делим с чекмеджето!Фифти ,фифти и асвалта се лее,като река!Абе ,където е текло пак ще тече!

Отговори
16 7

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?