3906

На Еньовден в Спортното запалиха олимпийския факел СНИМКИ и ВИДЕО

Спортно училище "Васил Левски" отбеляза за трета поредна година Международния олимпийски ден с факелно шествие на олимпийския огън. Домакин на събитието беше директорът на училището Ружка Генова, а сред официалните гости бяха зам.-кмета по спорта на Пловдив и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов, директорът на отдел „Спорт и младежки дейности” Иван Запрянов, доц. Емилия Витанова, която е част от УС на комисията по Олимпийско образование и възпитание към БОК и зам.-кметът на район Западен Иван Ангелов, мениджърът на ВК Марица Борис Халачев, спортният директор на БК Академик Тина Димитрова, както и Величка Дечева – представител на първия випуск на училището и притежател на олимпийска факла от Олимпийските игри в Москва през 1980г. 

Олимпийският огън беше запален от талантливия щангист Виктор Костадинов, който миналата седмица се завърна с три златни отличия от Европейското първенство за кадети и кадетки по вдигане на тежести в Солун, Гърция. По традиция шествието бе открито от директора на спортното училище Ружка Генова с приветствие към всички присъстващи за съхраняване на олимпийските ценности и духа на спортсменството. 

 

Факелното шествие започна от училището, премина през част от спортните зали и олимпийската алея на славата на пловдивските спортисти и се завърна отново в училището. Всеки от факлоносците приемаше огъня с думите - "Ще нося огъня чист и неопетнен".

Сред участниците освен спортните легенди бяха и ученици на спортното училище, завоювали големи успехи, сред които - Виктор Костадинов с треньора си Иван Цанков – златен медалист от Европейското първенство по вдигане на тежести в Солун , Бояна Костадинова с треньор Борислав Налбантов – бронзова медалистка от Европейското първенство по вдигане на тежести в Солун и класираните в златната десетка на СУ „Васил Левски“. Във връзка с фолклорния традиционен календар на българите гостите бяха посрещнати с букет от билки, символизиращи здраве, благополучие и берекет.

На събитието бяха и спортните легенди Ани Узунова, Ангелина Михайлова, Димитър Божилов, Диана Попова, Магдалена Георгиева, Емил Гроицов, Стефан Георгиев и Георги Янков.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?