4232

На днешната сесия: Градските старейшини продават имоти и избират контрольори

Дневният ред за днешната сесия на Общинския съвет, която ще бъде и сред последните преди лятната почивка, е цели 45 точки.

Сред акцентите са внесеното от кмета предложение за кандидатстване на Община Пловдив с проект за безвъзмездна финансова помощ по линия „Утвърждаване на интеркултурното образование чрез култура, наука и спорт“ на Програма „Образование“, 2021-2027. Минималният размер на исканите средства по един проект може да бъде 100 хил. лв., а максималният - 500 хил. лв.

Ще се гласува и заложеното от държавния бюджет увеличение на заплатите в сферата на образованието и здравеопазването. Друга точка ще увеличи капацитета на „Център за обществена подкрепа“ към Комплекс за социални услуги за деца и семейства от 100 на 150 бройки.

Местните старейшини ще гласуват и промени в правилниците за дейност на половин дузина общински предприятия. Над 15 пък са точките, свързани с продажба или отдаване под наем на общинско имущество или жилища от сградния фонд на местната администрация.

Съветниците ще трябва да решат дали Пловдив да подпише договор за съвместна дейност за организацията и провеждането на Фестивал на българското документално и анимационно кино „Златен ритон“ за срок от 5 години. Освен това ще се гласува и поставяне на паметна плоча на чешкия журналист и общественик Владимир Сис върху фасадата на сградата на Радио Пловдив.

С друга точка ще решава за предоставяне на поръчаните и доставени, но неизползвани седалки за стадион „Христо Ботев“ на желаещите спортни клубове чрез договор за заем. 

Сесията ще завърши с утвърждаването на спечелилите конкурсите за контрольори на общинските здравни заведения и ДКЦ-тата в града.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
бай Ставри

бай Ставри

04.07.2024 | 09:29

От 51 съветника не-повече от 6-7 са наясно какво ще се прави днес. Останалите са там за да регистрират надницата си, която прави заплата от 3 000 лева на месец. А в групата на "Съединените" - групата на Славчо, като се регистрират и личните им бизнес интереси на гърба на общината, надницата изчислена на месечна база става не по-малко от 50 000 лева на месец.

Отговори
2 0
Попова

Попова

04.07.2024 | 09:40

бай Ставри, бай Ставри, колко си заблуден. За какви 50 000 лева на месец говориш на калпак при така наречените Съединени. Та там само от боклука се прибира по 45 милиона на година. Отделно Бидоните инкасират здраво по много линии, а на малкия Кисьов - дългогодишният донор на Каназирева, по-добре да не знаеш обемите. Единственият валат там е горкият Славчо, зад който се крият като със смокинов лист, а за благодарност го пазарят като на хайван пазар.

Отговори
4 0
Ватева - Тракия

Ватева - Тракия

04.07.2024 | 10:32

Абсолютно точно. Ние гласувахме толкова години за него, а той така ни предаде. В къщи бяхме като болни, когато разбрахме какво направи.

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?