71

На Благовещение: Раздадоха рибен курбан пред храма в „Тракия”

300 порции печена риба раздадоха днес пред храма в „Тракия” за големия християнски празник Благовещение. След литургията отец Теодосий благослови ритуалната храна за здраве и благоденствие. Миряните, дошли да се черкуват в храм „Свето Преображение Господне”, благодариха на дарителите – семейство Георги и Росица Серкови.

Инициативата на кмета на "Тракия"  Костадин Димитров да се дава курбан на големи празници, вече е традиция и среща подкрепата на доброжелателни дарители.

 

Благовещение е празник, който обединява всички християни. Да са честити имениците! Здраве, добри дни и благи вести да бъдат за всички ни, пожелаха от районната администрация.

Да запали свещичка в храма дойде и 36-годишната Звезделина. С нея бяха и двете й  дъщерички близначки на две години и пет месеца - Виктория и Магдалена. Младата жена си пожела здраве за цялото семейство. А на въпрос на "Марица" коя е най-благата новина, която е получавала в живота си , младата майка разказа, че думите на лекаря, когато й съобщил, че ще бъде майка на близначки.

От порциите печена риба получиха и много от нуждаещите се от района. Те също дойдоха до храма за празника.

Снимки Наташа Манева 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?