Следвайте ни

На Битака: От секс играчки до висше образование за 2 лв.

viber icon

Неделният битак срещу КАТ продължава да ври и кипи, независимо от наличието на коронавирус, видя репортер на „Марица“. За сделкаджиите на дребно, проснали стоката си на стар юрган или покривка за маса, маската остава непознат аксесоар. Тук там някой от потенциалните клиенти идва подготвен – с ръкавици и шлем, или с носна кърпичка пред устата, но истината е, че за това място от картата на Пловдив противоепидемичните мерки не важат. 

Ако пренебрегнем COVID-19 и безхаберието сред тълпата на битака, която днес наброяваше не по-малко от 500 души след 8 часа, ще видим, че предлаганата стока е в един изключително широк асортимент. 

Обичайните счупени електрически уреди и домашни сервизи вече не хващат окото. Ромите са решили да привличат клиенти за алъш-вериш с по-екстравагантна стока. 

Само тук може да завършиш висше образование и да станеш магистър срещу 2 лв. И това не е шега. На една от импровизираните сергии в калта се предлагаше студентска книжка на възпитаничка на Университета по хранителни технологии в специалност „Хранително машиностроене“. Момичето е завършило успешно, макар и не с отличен успех, става ясно от добре запазеното книжле. Стоката чакаше своя нов собственик само срещу 2 лв. Продавачът услужливо обясни как може да се смени снимката и да тръгнеш към светлото бъдеще, представяйки се за някой друг. 

Хит на битака днес бяха и секс играчките. Почти от всеки ъгъл се подаваше по един вибратор, явно омръзнал на притежателя му. За между 3 и 5 лева, плюс батерии,  човек може да си купи машината за наслада и да се надява, че ще работи безотказно, дори и след демонстрацията на място. 

„Купи един за тъщата, да се радва!“, подвикваше един от сделкаджиитe и заръча дезинфекция преди употреба. Подобни артикули събираха публика и ставаха повод за цинични шеги. 

Сред разнообразната стока впечатление прави и сметището, което е в единия край на битака. С всеки изминал ден то увеличава както размера си, така и острата неприятна миризма. Там обитателите на постройките около КАТ изхвърлят всички боклуци от домакинството, а и стоки, които не са успели да пробутат за някоя стотинка. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

sad

sad

02.11.2020 | 04:35

Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ..===>>>Careerclub9.com

Отговори
1 1
Стоян

Стоян

01.11.2020 | 13:05

Поздравления! РЕАЛНО и професионално е отразена и описана Европейско - Пловдивската мизерия и сметището срещу КАТ - Пловдив!

Отговори
13 1
Батко

Батко

01.11.2020 | 11:35

Построиха им нови къщи, направиха си ги на гето! Каква интеграция, какви 5 лева. Да ги връщат в Индия!

Отговори
21 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?