Следвайте ни

На 70-годишния си юбилей Божидар Здравков се чувства като младеж

„Не усетих как минаха 70 години, но и днес се чувствам като младеж”, казва общинският съветник от ДСБ Божидар Здравков. Внукът на един от най-успешните кметове на Пловдив, който носи двете му имена, ще празнува днес юбилея си в ресторант „Одеон” в кампания на близките хора, съученици, приятели и колеги.

Въпреки  достолепната си възраст Божидар Здравков е зареден с позитивна енергия. През трите си мандата в Общинския съвет /1999 - 2003 г., 2003 - 2007 г. и 2015 - 2019 г./ нито веднъж не е пестил критики към силните на деня. Винаги е наясно с предложенията, които се внасят за обсъждане в местния парламент, и прави уместни изказвания на микрофона. Колегите му в частния бизнес познават инженера по автоматизация като работохолик и перфекционист, на който винаги можеш да разчиташ. В местния парламент Божидар Здравков е прочут като един от най-принципните и ерудирани съветници, който не прави компромиси със съвестта си.

 Основателят на ДСБ в Пловдив обяви на една от последните сесии, че се разделя  с  Общинския съвет, но винаги е готов да помага на следващото управление на града.  Божидар Здравков остава  горещ радетел за дясното демократично управление.

„Искам да отделя повече време на внучката ми - първокласничка Калина, на сина ми и приятелите, които съм ощетил с вниманието си заради активната си дейност”, обясни за „Марица” рожденикът. За 70-годишнината си пожелава да води по-спокоен живот, балансиран между професията, семейството и политиката.

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?