Следвайте ни

На 70-годишния си юбилей Божидар Здравков се чувства като младеж

viber icon

„Не усетих как минаха 70 години, но и днес се чувствам като младеж”, казва общинският съветник от ДСБ Божидар Здравков. Внукът на един от най-успешните кметове на Пловдив, който носи двете му имена, ще празнува днес юбилея си в ресторант „Одеон” в кампания на близките хора, съученици, приятели и колеги.

Въпреки  достолепната си възраст Божидар Здравков е зареден с позитивна енергия. През трите си мандата в Общинския съвет /1999 - 2003 г., 2003 - 2007 г. и 2015 - 2019 г./ нито веднъж не е пестил критики към силните на деня. Винаги е наясно с предложенията, които се внасят за обсъждане в местния парламент, и прави уместни изказвания на микрофона. Колегите му в частния бизнес познават инженера по автоматизация като работохолик и перфекционист, на който винаги можеш да разчиташ. В местния парламент Божидар Здравков е прочут като един от най-принципните и ерудирани съветници, който не прави компромиси със съвестта си.

 Основателят на ДСБ в Пловдив обяви на една от последните сесии, че се разделя  с  Общинския съвет, но винаги е готов да помага на следващото управление на града.  Божидар Здравков остава  горещ радетел за дясното демократично управление.

„Искам да отделя повече време на внучката ми - първокласничка Калина, на сина ми и приятелите, които съм ощетил с вниманието си заради активната си дейност”, обясни за „Марица” рожденикът. За 70-годишнината си пожелава да води по-спокоен живот, балансиран между професията, семейството и политиката.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?