Следвайте ни

На 25-годишнината: Руина ли е старата синя крепост

Сбирката за юбилея на СДС мина без знаковите фигури Петър Стоянов, Иван Чомаков и Спас Гърневски

viber icon

СДС в Пловдив отбеляза 25 години от учредяването си без старите седесари и знакови лица на партията. Христо Марков, Славян Сапарев, Младен Влашки, Петър Стоянов, д-р Иван Чомаков, Атанас Бадев, Спас Гърневски по една или друга причина не дойдоха на юбилейната сбирка. Някои от тях дори не са били поканени.

В ресторант "Калипсо" в неделя вечерта се събраха действащи партийни функционери, районните десетници и шепа редови привърженици на синята идея. Единствено д-р Григор Шишков - учредител на СДС, и бившият вътрешен министър от служебния кабинет Йордан Бакалов отсрамиха старите пушки. Затова пък коалиционните партньори на СДС в Реформаторския блок до един се отчетоха с присъствие. Въпреки че през последните дни в Реформаторския блок назря скандал заради назначението на Георги Пилев за областен зам.-управител, коалиционните партньори загърбиха противоречията и седнаха на една маса. Пръв дойде депутатът от РБ доц. д-р Димитър Шишков заедно с баща си д- р Григор Шишков. Лидерът на СДС Веселин Стойков ги посрещна с ръкостискане. Веднага след тях се появиха лидерът на ДСБ в Пловдив Пепа Деведжиева, местната председателка на БЗНС Елка Минева и Савина Петкова от ДБГ. Макар и с малко закъснение до тях се нареди и човекът на НПСД под тепетата Кемал Тинев.  

На годишнината се събраха и трима лекари, верни на синята идея - ортопедът д-р Георги Кръстев, сексологът д-р Златко Илиев и гинекологът д-р Жорж Пелев. Бившият лидер на СДС в Пловдив инж. Петър Попов мина да поздрави един по един съпартийците си, а Тони Симидчиева раздаде на всеки от новите значки на СДС, на които пишеше: "25 години СДС по сините стъпки".                                                         

Организаторите заявиха, че всеки районен председател е имал ангажимент да покани настоящи и бивши членове. Петър Стоянов е имал специална покана, но предупредил, че няма да успее да дойде, тъй като в неделя е бил тържеството в София. Атанас Бадев и д-р Иван Чомаков признаха пред „Марица”, че са били поканени, но лични ангажименти са ги възпрепятствали да дойдат. Никой не се обадил на Христо Марков и Спас Гърневски.

„Радостното е, че след 25 години пак сме заедно - СДС, ДСБ, ДВГ. Истинското дясно се обедини и СДС все още е на картата, въпреки че някои ни отписваха”, заяви местният лидер Веселин Стойков пред съпартийците си. Доц. д-р Димитър Шишков пък пожела в следващите 25 години Пловдив и областта да имат не двама, а 20 депутати от десницата. „Аз съм народен представител благодарение на всички партии в РБ и ще продължа да работя за всички пловдивчани. РБ е това, което беше СДС преди 25 години, много хора мислеха, че сме изчезнали, но доказахме, че заедно можем да постигнем много”, каза доц. Шишков. Председателят на ДСБ Пепа Деведжиева призова партиите в РБ да проявяват повече политическа зрялост. „Чакат ни още битки, да гледаме в една посока, да бъдем единни, защото това ще ни донесе успех”, обърна се към седесарите Деведжиева. Бившият вътрешен министър Йордан Бакалов пък предложи лидерите на партиите в блока да поемат председателството на ротационен принцип за по 6 месеца и след това да се мисли за еднолично лидерство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

българин

българин

09.12.2014 | 17:36

Да ви Ева майката крадлива седесарска!Вие с вашия ,,вожд и учител,, костофф крадахте така както турчин по време на робството не е плячкосвал.Нахвърлихте се гладни за държавна собственост,построена от народа,продавахте всичко без пари,само и само да си приберете комисионните.С(ДС)-ари,да горите в ада дано,вие върнахте държавата 100години назад с вашата масова приватизация.Костофф,бакърджиев,софиянски,коня стоянов,муравей и другата синя пасмина трябва да са в затвора до живот.

Отговори
0 0
felixedmundovich

felixedmundovich

09.12.2014 | 16:07

Събраха се назначените от ДС! Другите... ще изчакат още 25 години.

Отговори
0 0
От бивша дългогодишна синя избирателка

От бивша дългогодишна синя избирателка

09.12.2014 | 15:22

Голям грях имате към нас! Толкова далавери и крадене както по вашето управление и комунистите не са крали! Поне да бяхте направили нещо и за града, че да ви го простим... А то- само далавери! Отвратихте ни, че чак не знам кой още гласува за вас. И ако имаше правосъдие, някои от вас са направо за затвора!

Отговори
0 0
Гошко

Гошко

09.12.2014 | 14:42

...\"но доказахме, че заедно можем да постигнем много”, каза доц. Шишков\"! Нищо не сте доказали- ясно ли Ви е?! Нищо!!! Тепърва трябва да се доказвате! И много внимавайте да не получите отново презрението на хората, както стана със старите муцуни!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?