Следвайте ни

На 11 юли гласуваме в 459 секции в Пловдив

viber icon

Общо 459 избирателни секции са определени за Пловдив със заповед на кмета Здравко  Димитров, а тази седмица те ще бъдат утвърдени от 16-а РИК.  На 11 юли ще гласуваме на същите места, както и на 4 април. По-късно  ще бъдат разкрити подвижни секции за хора с тежки физически увреждания, карантинирани, които са подали заявление да пуснат бюлетина за 46-ото Народно събрание от дома си, а също така в големите здравни заведения. Парламентарно представените партии ще търсят кандидати за секционните комисии, чийто общ брой в Пловдив надхвърля 4000.

Спас Шуманов, бивш изпълнителен директор на Летище Пловдив, а сега член на директорския съвет, е назначен за председател на 16-а Районна избирателна комисия (РИК), както „Марица“ писа. С решение номер 43 от 20 май ЦИК потвърди предложението на местната централа на ГЕРБ за шефския пост на 17-членна комисия. Квотите са определени от ЦИК. Право да участват в комисиите имат ГЕРБ-СДС, „Има такъв народ“, БСП, Демократична България, ДПС и "Изправи се! Мутри вън!“. 

Пловдивската РИК е 17-членна, като заместници на Шуманов са Ивайло Василев от "Има такъв народ" и Андрей Захариев от „Изправи се! Мутри вън!“, а секретар е Радина Петрова от ДПС. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?