1939

Музейна галерия “Димитър Георгиев” отбеляза втория си рожден ден на Националния празник

Музейна галерия “Димитър Георгиев” отбеляза две години от своето откриване на 3 март. Програмата представи музикалната импресия от автентични народни песни в изпълнение на Ивана Погосян в акомпанимент на пианиста Георги Вълчев, а актрисата Стефана Дункова представи автентичен фолклорен ритуал за здраве и благоденствие. Събитието беше организирано от студенти в магистърска специалност „PR на арторганизации“ в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и събра приятелите на галерията.

 

Проф. д-р Емилия Константинова – артмениджър на галерията, каза: „Всяка колекция увеличава своята стойност, когато е видима пред обществеността. Именно затова сме щастливи, че инж. Димитър Георгиев е споделил с публиката своята колекция от българско класическо изкуство в една специално отредена за целта сграда.

През двете години музейна галерия „Димитър Георгиев“ увеличи своите функции и се превърна в притегателен център за разнообразни културни събития – концерти, премиери на книги, тематични и дискусионни срещи, семинари, изложби. Заедно с културните прояви екипа на галерията се включва активно в благотворителни акции. Работим прекрасно с деца и юноши в неравностойно положение. За тях създадохме и образователна програма с интересни игри, свързани с български класически художници, чиито творби са експонирани в музейна галерия „Димитър Георгиев“. И нека си пожелаем да посрещаме повече публика и да даваме сцена на стойностни събития“.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?