49

Музеят на авиацията с вход свободен за празника

Музеят на авиацията ще работи с вход свободен от 9 до 17 часа днес - по повод на Деня на армията. Посетителите могат да разгледат отвътре кабината и салона на самолет Ан-24, в който ще се прожектират филми, свързани с историята на българската авиация, както и да се запознаят с изложба "70 години полкова и базова структура във Военновъздушните сили на България", която представя историята на авиационните подразделения на българските ВВС.

В експозициите на музея любителите на авиацията ще имат възможността да се запознаят с увлекателния разказ за издигането на българите в небето - от първия полет с балон през 1892 г., през създадените родни модели самолети, до излитането на българи в Космоса. Над 60 летателни апарата, представящи бойната, транспортната, спортната и селскостопанската авиация, сред които единственият запазен водосамолет Арадо А3 "Акула", първите ракетни самолети на въоръжение в България, както и вертолети, радиолокационни станции и други, допълват историческите страници, посветени на българската авиация. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
БЕЛОМОР КАНАЛ

БЕЛОМОР КАНАЛ

06.05.2022 | 09:29

МУЗЕЙ, МУЗЕЙ, АМА ЗАПЛАТИТЕ В МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ГЕНЕРАЛИ, АДМИРАЛИ, ГЕНЕРАЛИСИМУСИ СИ ВЪРВЯТ! :) ...И ПРЕМИИТЕ У ВОЕННАТА АКАДЕМИЯ, КОЯТО КАЗАХ ДА СЕ ЗАКРИЕ! ПОНЕЖЕ СЕ ПРАВИТЕ НА ГЛУХИ П С Е Т А БЪЛГАРСКИ , ЩЕ И ДРАСНА КЛЕЧКАТА :)

Отговори
0 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?