71

Мостът на Адата с ново осветление, монтираха 58 стълба

Мостът на Адата грейна за пръв от години, след като снощи започнаха 72- часовите проби на изграденото само за около месец ново осветление. „Успяхме да решим много сериозен проблем, свързан с безопасността на преминаващите хора и автомобили по моста. Там цареше сумрак.
Работеше едва една трета от осветлението.

Стълбовете и кабелите бяха толкова амортизирани, че не подлежаха на ремонт. Новото осветление отговаря на всички съвременни изисквания с гаранция за високото качество на всички вложени материали, а и е пет пъти по-икономично от предишното“, коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Монтирани са 58 нови 12-метрови електрически стълба. Те са изработени от композитни материали, а гаранцията им е 40 години. Положени са и нови захранващи кабели. Над 10 години пък е гаранцията на новите 58 LED осветителни тела, които пестят много ток в сравнение със старите 250 вата натриеви лампи.

Новото осветление ще бъде въведено в системата за енергиен мениджмънт, при която ежеминутно се следят всички електрически величини. Чонов напомни, че само през миналата година над 2200 стари осветителни тела по пловдивските улици бяха подменени с нови LED лампи, което спести на общината близо 1 млн. лв. от сметките за ток. След моста на Адата изграждане на ново осветление предстои в район „Северен“, а при наличие на достатъчно средства или  подходящи проекти – и в други райони.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?