Следвайте ни

Мост съсече камион, рухна върху учебен автомобил

viber icon

Жп мостът на бул. “Марица-юг” съсече ремаркето на камион и по чудо не премаза учебен автомобил. Инцидентът стана около 17 часа вчера, когато товарният мерцедес на фирма “Родопея” се опита да мине под жп съоръжението. Камионът се оказа по-висок от 3,5 метра и бетонният мост отсече като с бръснарско ножче горната част на ремаркето. От удара то рухна върху учебния мерцедес. На пътя се разпиляха празни касетки и по чудо никой не пострада. Инцидентът обаче предизвика невиждано задръстване в района. Затруднено бе движението между моста на ВИХВП, бул. “Копривщица”, бул. “Васил Априлов” и Гребната база.
Разминавахме се под моста с камиона, когато чух страшен трясък. После капакът на ремаркето и товарът му се изсипаха върху нас, разказа инструкторът Мехмед Мюмюн от фирма “Ауто Кристи”. Вчера мъжът успокояваше курсистката, която била зад волана и изпаднала в шок от случилото се. Изплашен бе и шофьорът на камиона Светослав Еков.

Целият град е затворен. В този трафик няма откъде да изляза. Това беше единствената възможност за измъкване, разказа шофьорът на “Родопея”, който тръгнал да се прибира към Смолян. Той обаче не съобразил, че камионът му е извънгабаритен и не може да се провре под моста.

Не познавам това място и накрая се оказах заклещен, каза Еков. Районът на инцидента бе отцепен. Фирмата трябваше да претовари касетките и да изтегли камина си. На място бяха изпратени служители на КАТ да въведат ред в движението. Автомобилите пъплеха на полусъединител, а изнервени шофьори се чудеха откъде да минат, за да се приберат.

Част от бул. “Копривщица” е затворен заради ВиК ремонт. Движението блокира, когато затворят и двата прелеза за преминаването на влак. Заклещеният ТИР блокира и единствения изход в района.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?