49
Следвайте ни

Монтираха специална платформа за 18-годишния Цветомир

viber icon

Нова платформа ще улеснява излизането на 18-годишния Цветомир Делев, който страда от мускулна дистрофия. Досега майка му Юлия сама го е качвала по седемте стъпала преди асансьора на блока, но вече не се справя, тъй като синът й натежава. Случило се дори двамата да паднат при опит да преодолеят стъпалата.

Това накарало съседите на Юлия и Цветомир да се загрижат. Хората се свързали със Зонта Клуб – Пловдив, от където съдействали за набавяне на средства, проектиране, изработка и монтаж на стълбищна платформа с механизъм за преодоляване на височини за деца с увреждания. Преди време от организацията подарили и количка на момчето, за да може само да се придвижва, но стълбите се оказали проблем за това. 

По повод монтажа на платформата днес беше организирано своеобразно тържество, на което присъстваха и зам.-кмета по спорт, младежки дейности и социална политика, Георги Титюков, зам.-кмета на район „Южен“, г-жа Стефанова, и г-жа Ботева от дирекция „Социални политика“. Представителите на Общинската администрация се ангажираха да предложат опции за допълнителна подкрепа на Цветомир и майка му. За момчето бяха донесли и енциклопедия за космоса. 

По този повод от „Зонта“ напомниха за логистичната подкрепа, която осигуряват за кандидатстване по Националния проект за достъпна жилищна среда. Г-н Титюков пък обясни, че от Общината са готови да съдействат на всички, нуждаещи се от улеснен достъп. За целта се използва отпуснатия от Министерство на труда и социалната политика бюджет от 2 милиона лева. 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

айде пак

айде пак

01.10.2021 | 09:51

Тютюков де е нашенската музика бе ...едно хорце да тропнете от густо ?

Отговори
1 0
посмали манго

посмали манго

01.10.2021 | 09:50

Божеее девет клати.к.ур.ници на кадро...

Отговори
1 0
посмали манго

посмали манго

01.10.2021 | 09:49

само ми кажете сега тия шебеци що се снимат...какво аджеба са направили толкова...?!?! нещо дадоха от своите пари ли?! това е задължение и доколкото знам има европари за тези дейности...какво се снимат като панайрджийски мечки...и най отпред манго Тютюков... в блок 170 на Бул.България Пловдив живее госпожица около 25 годишна която е само в количка ...няма нито патформа нито нищо...детето от години го влачат майката и бащата за да го разходят и то по институции.. хайде елате и сложете същата платформа....Безсрамници.... Толкова е гадно това хвалене....и тази показвост...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?