Следвайте ни

Молитвата за Рамазан Байрам – и в сватбени салони

viber icon

И сватбените салони ще бъдат използвани за кланяне на празничната молитва на Рамазан Байрам утре. Такъв например има на последна спирка в „Столипиново“. 

Призоваваме мюсюлманите да се възползват от тази възможност, за да се извърши ритуалът на открито и да няма струпвания в джамиите, каза председателят на Мюсюлманското настоятелство Ахмед Пехливан. Тези, които ще отидат до молитвените домове, трябва да спазват дистанция. Там са поставени устройства за дезинфекция, които се натискат с крак, за да се избегне евентуално разнасяне на зараза при докосване от много хора с ръце.

Празничната молитва след свещения месец Рамазан започва в 6,40 часа. Очаква се към 7 мюсюлманите да се поздравят и да се отправят към домовете си, където традицията е да се гощават с баклава, кадаиф и други сиропирани традиционни турски сладкиши. 

На излизане от Джумая джамия ръководството на Районното мюфтийство ще черпи вярващите с шоколадови бонбони. Който реши да се застои, сладкарницата е в готовност с тавите баклава и турското кафе.

Днес приключва и благотворителната кампания на Главно мюфтийство „Бъди надежда за нуждаещ се“. В нея бе отправен призив мюсюлмани да направят благодеяние по повод празника. Целта е осигуряване на хранителни пакети за семейства в неравностойно положение, всеки от тях е на стойност 40 лева. Вече са раздадени около 280 от общо към 300 за  селищата, които са в района на нашето мюфтийство. 

Снимка: Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?