Следвайте ни

Молим пари и за стадион "Пловдив"

Проектантът на злочестия стадион "Пловдив" арх. Валентин Маринов беше казал в интервю за "Марица", че ако Община Пловдив отделя по един милион лева от своя бюджет всяка година, досега спортният комплекс щеше да бъде завършен. След като се разбра, че има възможност Пловдив да бъде включен в балканските кандидатури за Евро 2028 и Мондиал 2030, градската управа легна на тази кълка и зачака държавата да отпусне пари за стадиона, вместо да реализира собствения си план. Според разчетите на арх. Маринов за първия етап от реконструкцията са необходими 15 млн. лева. При бюджет на Пловдив от 342  млн. лева тази сума не би трябвало да е проблем.  

Независимо от хвалбите на администрацията, че общината е добре с финансите, за спортния комплекс, оставен на разрухата, се отпускат трохи. През миналата година бяха заделени 24 000 лева, през 2019-а - малко над 300 000. С тези темпове градската управа показва, че без държавната помощ е безсилна да довърши поне един спортен обект. 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?