Следвайте ни

Мобилните екипи тръгнаха из Пловдивско, д-р Калинов подкара буса СНИМКИ/ ВИДЕО

viber icon

Мобилните екипи за имунизация срещу COVID-19 в Пловдив и областта тръгнаха. Дозите са осигурени от РЗИ Пловдив и само днес ще бъдат направени имунизации на 150 служители от една фирма и две общински предприятия. Желаещите да се ваксинират в частната фирма са 80 души. Това съобщи д-р Калин Калинов директор на дирекция "Здравеопазване" в Община Пловдив. 

Шефът на общинското здравеопазване в Пловдив подкара единия от бусовете за имунизации. Причината е, че шофьорът се разболял и се наложи да бъде заместен на пожар. Калинов веднага се метна в кабината, запали колата и потегли на път да изпълнява лекарския си дълг.

Мобилните екипи са два, като единият ще обслужва гражданите на град Пловдив, които са възрастни или трудно подвижни, а вторият ще поеме за региона, където има отдалечени населени места и жителите им изпитват затруднения да стигнат до имунизационни кабинети.„Интересът е изключително голям. Само за 2 часа получихме толкова много заявки, че просто не знам как ще ги изпълним в рамките само на следващата 1 седмица. Фирмата, която първа се обади, поиска да имунизираме 430 служители в понеделник. Друга голяма компания пък иска в сряда и четвъртък, разговаряхме и със ВМЗ - Сопот“, отбеляза д-р Калинов. В петък пък единият екип ще замине за Карлово, където ще бъдат поставени игли на 80 души. „Има малки население места, където няма как да бъдат ваксинирани хората, няма здравно заведение дори, няма джипи. Екипите ще работят толкова, колкото е необходимо. Това е грижа за хората, за здравето на всички. Колкото по-бързо приключи пандемията, толкова по-добре“, отбеляза кметът Здравко Димитров.

Шефът на общинското здравеопазване подчерта, че проблем с осигуряването на ваксините няма да има. „Най-добрата ваксина е поставената“, каза д-р Калинов. 

Персоналът на мобилните екипи е осигурен от общинските лечебни заведения, като частна фирма за спешна и неотложна помощ също ще се включи с помощ безвъзмездно. 

снимки: Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Петя

Петя

13.03.2021 | 15:35

Калинов сега ли разбра къде му е мястото,тази длъжност му е чудна:)))

Отговори
0 0
Иван Терзиев

Иван Терзиев

11.03.2021 | 10:46

А как се заявяват посещения за трудноподвижни хора?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?