Следвайте ни

Млади и стари на опашка пред Виенското колело в Пловдив ВИДЕО / СНИМКИ

Безплатен вохд само за деца до 8 години и до височина 1,20 метра

viber icon

„Видях си блока“, възкликна с удивление 7–годишната Нанси Георгиева след като слезе от виенското колело, на което в продължение на месец пловдивчани могат да се возят. Още преди обед опашка от родители и малчугани се изви пред Окото, монтирано на площад „Централен“. Всички с усмивка и нетърпение чакаха ред, за да видят града от 33 метра.

И докато децата безстрашно прекрачваха прага, то някои родители изпитваха истински ужас от височини, но в името на щастието на хлапетата се престрашиха да се извисят нависоко. Сред тях е и Елена Мирчева, която казва, че за сина й е била голяма радост, но тя самата е стискала зъби, защото не обича височини.  

Но не всички преодоляха страховете си. 3-годишната Нора се качи в кабинката, придружена от своя баща Христо Монов. Майка й обаче остана да ги гледа отдолу и да запечата момента със смартфона си. „Изобщо не я беше страх дъщеря ми. Следващият път майка й трябва да се качи с нея – достраша я“, отсече Христо Монов. „Малко духа, иначе е много хубаво“, добави друго семейство. Според Катерина Христозова, която се качи на виенското колело с племенницата си, не само гледката е изключителна, но и кабинките са обезопасени добре. 

Атракцията, която предизвика голям интерес сред пловдивчани, обаче успя да разбуни духовете в града веднага след монтирането си. Общински съветници от ГЕРБ излязоха със становище, че мястото не е подходящо за Окото, а самото съоръжение може да повреди настилката. 

"И в други държави има такива колела на централни места и хората ги посещават често. Не виждам нищо нередно“, каза Теодора Нанева. И другите пловдивчани смятат, че площад „Централен“ е най-правилното място, защото повече хора ще могат да се качат на виенското колело, а и да видят целия град отвисоко. 

Цената за 6 минути обиколка е 10 лева.  По повод Деня на детето входът за хлапетата е безплатен, но не за всички. Такса не се заплаща само за тези, които са до 8 години или високи до 1,2 м. Преди да заработи колелото беше обявено, че входът ще е безплатен за всички хлапета. Затова и част от родителите се отказаха да се качат. „Трябва да платим 30 лв. за всички“, каза една от майките. 

Виенското колело е високо 33 метра, разполага с 24 кабини и тежи 48 тона.

Честит Ден на детето!

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Пловдив

Пловдив

12.06.2021 | 11:22

"Обиколката" трае 3 минути, не 6! Точно три завъртания и те свалят. За деца намаление няма. И ние - като невидяли. Пълним им гушите на някви мутряги.

Отговори
0 0
така де

така де

01.06.2021 | 16:00

Алчни капиталисти. Поне днес за празника на детето не трябваше да вземат такса от децата. В крайна сметка тази атракция е за тях.Нали!!!

Отговори
12 2
КОКО

КОКО

01.06.2021 | 17:02

ДНЕСКА Е БЕЗ ПАРИ ЗА ДЕТЕТО

Отговори
0 1
селинджърите на опашка

селинджърите на опашка

01.06.2021 | 15:53

Дойдоха мутрите от Слънчака с техните атракции и всичкото селян в Пловдив се нареди да се вози на колело. Отврат !

Отговори
12 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?