46

Млади доброволци четат приказки на малчугани в седмицата на детската книжка

Доброволците от Българския младежки червен кръст стартираха от вчера кампанията си  „Седмица на детската книжка“. Това е втора година, в която нашите млади доброволци посещават детските градини в града и четат обичани приказки на децата в тях“, каза за „Марица“ ръководителят на младежката организация Антоанета Саралийска. Първо младите хора са посетили детска градина „Майчина грижа“, където са пренесли малчуганите във вълшебния свят на приказките. Те са чели интересните и вълнуващи истории на героите на Андерсен, Братя Грим, Шарл Перо и други любими автори.

Децата са се потопили и в света на българските народни приказки, където юнаци са се били с лами и змейове, за да спасяват девойки в беда и изпълняват бащини завети. През тази седмица те ще зарадват с истории за принцове и принцеси, джуджета и магьосници, умни и смели герои, които ще ги учат, че всяко добро дело води до красив и успешен край и малчуганите от  детските градини „Малкият принц“ и „Чучулига“.

„От поредните си срещи с малките палавници младите хора се връщат с много хубави емоции, заредени с позитивната енергия на децата, така че кампанията е полезна и за тях. Да доставиш радост и видиш вълнението в детските очи е неповторимо преживяване“, споделяли пред организаторката си младежите от БМЧК.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?