46

Младежи от БЧК се обучаваха как да разпознават фалшиви новини

В първото по рода си обучение за България на тема "Критично мислене и дигитално-медийна грамотност“ участваха младите доброволци от Младежкия червен кръст в Пловдив. Водещ на обучението беше 17-годишната Ани Лимонова, областен координатор на младежката организация.

По време на обучението доброволците, чиято възраст беше до 18 години, дискутираха и научиха какво представлява критичното мислене и как да го прилагат в своята червенокръстка дейност. Друга основна тема бе разпознаването на фалшивите новини в ерата на масова дигитализация. Чрез примери от реални новинарски сайтове, дискусии и игри, доброволците разбраха за какви детайли да следят, за да успяват да различават ненадеждните източници в интернет пространството.

С обучението младите хора се подготвят за предстоящата кампания по повод Международния ден за безопасен интернет, който е на 7 февруари, каза за „Марица“ г-жа Антоанета Саралийска, ръководител „Младежки дейности“ към организацията. За уловките на мрежата обучението се прави за втора поредна година. Освен конкурс за рисунка по темата, какъвто е проведен миналата година за деца до четвърти клас, тази ще се проведе и конкурс за есе за по-големите ученици на тема „Ние в света на интернета – възможности и опасности“. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
НЕ СИ  ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО!

НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО!

29.01.2023 | 10:00

НЕ СИГУБЕТЕ ВРЕМЕТО ДЕЦА ...ВСИЧКО Е ФАЛШИВО ТО НЯМА ЕДИН РЕД ИСТИНА ОСОБЕННО В МАРИЦА....

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?