49

Митрополит Николай се помоли за край на войната по пътищата 

Заупокойна молитва в памет на загиналите във войната по пътищата отслужи пловдивският митрополит Николай, предаде репортер на "Марица". Панихидата бе в храм "Св. Марина" в присъствието на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, главсекът на МВР Петър Тодоров, шефовете на КАТ в Пловдив и София Йордан Милушев и Радослав Начев, началникът на "Охранителна полиция" в града под тепетата, кмета Здравко Димитров и неговия заместник Тодор Чонов. 


В словото си дядо Николай посочи, че днес си спомняме за многобройните жертви, които ежедневно даваме в катастрофи на пътя. 


"Животът е велик Божи дар и не трябва да се отнема с лекота - лекотата, на която сме свидетели всеки ден. Ценността на живота няма аналог. 


Земният живот се дава от Бога като благословение и подготовка за вечния живот. Затова не може да бъде безразсъдно прекъснат от никого", посочи владиката. 


"Като си спомняме за всички жертви от тази всекидневна война по нашите пътища, призоваваме всички вас към отговорно отнасяне, към мъдрост и благоразумие, така че тази война да се прекрати, да живеем в мир със себе си и нашите ближни, да се радваме на живота. Божията любов и Неговата велика милост и щедрост да бъдат с всички нас. Амин", завърши митрополит Николай. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Българин

Българин

20.11.2022 | 13:49

Колко е часа божи човека.

Отговори
3 0
Палячото

Палячото

20.11.2022 | 13:14

Цирка е пълен.

Отговори
4 0
А кога ще се помолиш за мирни преговори за прекратяване войната в Укра

А кога ще се помолиш за мирни преговори за прекратяване войната в Укра

20.11.2022 | 12:52

Мирни преговори не са на дневен ред за нацистите които искат война в Европа. Затова се дават милиарди долари и евро на Украйна.

Отговори
5 0
Дядо Мраз

Дядо Мраз

20.11.2022 | 12:10

Тоя с ролекса дето се движи с S clsse?

Отговори
7 1
Шофер

Шофер

20.11.2022 | 12:09

Молете се да не попаднете на кортежа му че е страшно.

Отговори
7 1
Дон Жуан

Дон Жуан

20.11.2022 | 12:00

Да му дам микорофоно на дедо поп, да се помоли по-успешно! Ники-ченгето се моли, твя някъв виц ли е?

Отговори
8 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?