Следвайте ни

Митрополит Николай претърпя операция на тазобедрена става в "Пълмед"

viber icon

Пловдивският митрополит Николай е претърпял смяна на тазобедрена става. Това съобщи самият той в съобщение до клира и миряните, в което изразява и благодарността си към екипа на болница "Пълмед".

"Разбрах, че през последните седмици мнозина са се интересували  за причините за отсъствието ми от ежедневния църковен живот и за здравословното ми състояние. Спазвайки правилото, че между нас не бива да има тайни, а всичко трябва да е явно (Лука 8:17), за да успокоим възможните притеснения сред верните, а и за да се разсеят слуховете, бих искал да ви известя, че в началото на месец март претърпях операция за смяна на тазобедрена става - пише владиката. -  Операцията беше извършена в нашия Богоспасаем град Пловдив, в УМБАЛ „Пълмед“, от екип на отделението по ортопедия и травматология, под ръководството на хирурзите д-р Николай Иванов и  д-р Кирил Стоянов.

Нямам думи, за да изразя благодарността си към д-р Иванов, д-р Стoянов, всички техни колеги и към ръководството на болница „Пълмед,“, в лицето на д-р Михаил Тиков и неговия син Иван Тиков, за изключителния професионализъм на специалистите в това болнично заведение и най-вече за изключителната им грижовност, отзивчивост и състрадателност, които се определят с една дума – човещина. Видях как тези хора се грижат не само за тялото, но което е много по-важно, за душата на болящите и от сърце моля Бог да им дарува здраве и крепки сили, за да изпълняват и занапред все така всеотдайно своята мисия. Покланям им се и ги благославям!"

Митрополитът изказва благодарност и на всички свещенослужители на Пловдивска епархия и на всички  християни -  за молитвите, които са отправяли за оздравяването му, както и за  поздравленията и благопожеланията в последните дни.

Дядо Николай вече е изписан от болницата и продължава възстановяването си в митрополитския дом в Пловдив.

"Времето на Великия пост е време за смирение, уединение и молитва и благодаря Богу, че това изпитание ми се случи точно сега. За да осмисля лично и да осъзная още по-силно колко нашите житейски изпитания са нищожни и незначителни в сравнение с онези, които е изтърпял заради нас и заради нашето спасение Господ Иисус Христос. Уповавам се на Божията милост и се надявам, че Той ще ме подкрепи и укрепи, за да мога скоро да се върна сред вас и всички, съборно, заедно, да продължим всегдашното ни усърдно служение. Слава на Бога за всичко! Призовавам над всички вас, вашите семейства и близки Божието благословение, моля се за вас и ви пожелавам лек и душеспасителен пост", завършва обръщението.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Кико

Кико

16.03.2021 | 19:53

Това същество откъде има пари да строи скъпа резиденция на Тексим тепе ?

Отговори
5 2
ффф

ффф

16.03.2021 | 18:43

Нали са забранени плановите операции????Или за Дедо Ники Педераса това не важи???

Отговори
7 3
гочето

гочето

16.03.2021 | 14:33

този самозванец с часовник за 10000 долара изгони свещенника отец Тодор наСв, Богородица рибната в Асеновград ,които повече от40 години беше на служба там и е почетен гражданин на Асеновград.

Отговори
20 2
Опа

Опа

16.03.2021 | 14:11

Това с таза е съмнително. Как е станало контузията в тази област? :D :D

Отговори
15 0
Аз Аз Ел

Аз Аз Ел

16.03.2021 | 14:08

А аз си мислех, че крилата му са достатъчни!

Отговори
17 2
judgment

judgment

16.03.2021 | 13:24

Христос така ли е ходил облечен като клоун !?

Отговори
18 2
Коко

Коко

16.03.2021 | 12:33

Браво! Изключителна новина! Що не пишете за хилядите сменили става? Ама за десеторазрядно вестниче е нормално!

Отговори
22 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?