Следвайте ни

Митрополит Николай гостува в Общинския съвет

viber icon

Митрополит Николай ще присъства  на днешната сесия на Общинския съвет по случай 150 - годишнината от учредяването  на Българската екзархия. Заседанието ще започне по този случай  с тържествена  церемония. Запознати  не си спомнят друг път представители на Пловдивската митрополия да са гостували на местния парламент. 

Съветниците ще освободят от длъжността   управителя на МБАЛ "Св. Мина" д-р Генади Странджев по негова молба. Той беше избран  на поста временно, но си остана и.д. цели три години.  На негово място, пак временно, ще бъде избран проф. д-р Петър Петров.  На 12 май ще има конкурс за управител, който ще се провежда за трети път. Досега нямаше мераклии да оглавят общинската болница заради  тежкото й състояние.  Дълговете на Първа градска са 2,6 млн. лева.

Очаква се, че на сесията ще бъде направена частична корекция на бюджета по искане на областния управител Дани Каназирева. Тя счита, че на кмета незаконно е дадено право да извършва  авансови плащания по европейски проекти от средствата предвидени за други разходи,  без да са гласувани тези средства в Общинския съвет.   

В дневния ред е включена Наредба за приемане на ученици в първи клас. Съветниците ще избират представител в търговско дружество "Свободна зона" АД, като преди това ще освободят Веселин Маневски.

На общинската фирма "Инсинератор - Пловдив" ЕООД  ще бъдат отпуснати 40 000 лева. Евелин Парасков, шеф на  групата "Съюз за Пловдив",  внася питане до кмета с искане на подробен отчет от управителя Дончо Кацарев  за дейността на дружеството. Инсталацията за болнични отпадъци не е въведена  в експлоатация, въпреки че се строи от 2006 г. На Кацарев вече веднъж са дадени 50 000 лева от бюджета и с две решения на Общинския съвет са разрешени два банкови заеми в размер на осем милиона лева.
 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?