1939

Митко ще ходи 20 дни с шина след инцидента на игрището в Пловдив

20 дни с шина ще се опитва да ходи 10-годишният Димитър Илиев, който в петък жестоко разряза крака си по време на тренировка по футбол. Инцидентът се  случи на игрището до Аграрния университет, докато Митко тренира със съотборниците си от „Локомотив-Пловдив“. 

„20 минути след началото на тренировките видях треньора на Митко, Тони Боджев, да го носи на ръце към колата ми, а от крака му течеше кръв. Разбрах, че детето е паднало и се е разрязало върху счупени стъкла“, разказва притеснената майка Атанаска Панова. Първо на помощ на детето са се притекли треньорът и лекарят на Локо Пловдив - д-р Костадин Павлов. Успели да извадят едното стъкло, но по преценка на лекаря детето е закарано в Спешното отделение на Хирургиите на Пещерско шосе. Там на Митко са направени 12 шева. За да държи крачето си изправено, лекарите му поставили шина, с която ще трябва не само да ходи, но и да спи.

"Всички изпаднахме в паника - и аз, и Митко и другите деца, които са станали свидетели на случката", разказа притеснената майка. След като се прибрали у дома, тя решила да разкаже за инцидента в социалните мрежи, за да не пострадат и други малчугани. 

„Правя го единствено с мисълта да се вземат мерки и да се почиства редовно мястото, където тренират децата ни. Митко от 4 години ходи на футбол. Всеки ден сме там. Мястото не се поддържа. На самото игрище и около него е пълна мизерия - бутилки, опаковки, спринцовки…При нас мина сравнително леко, но можеше да е по-зле, да се разреже вена или да се извади око. Фирмата, която стопанисва игрището, трябва и да го поддържа“, категорична е г-жа Панова.

В момента игрището е дадено на концесия на софийската фирма „Енергийно ефективен мениджмънт“. Късно вечерта след инцидента на майката се обадила Мила Мелева, зам.-управител на фирмата в града, за да се извини за инцидента.

„Ситуацията е изключително неприятна. Всички сме притеснени, защото имаме поддръжка, ежедневно почистваме терена на игрището и извън него. Веднага след като приключат тренировките, то се заключва. Проблемът е, че редовно се налага да оправяме оградата, която често е нарушена, а мрежите са огънати. Идват деца, студенти, хора с кучета…огъват мрежите, за да ползват игрището без пари“, разказва г-жа Мелева, която отговаря за съоръжението в града. Тя е категорична, че външни хора са причина за хвърлените боклуци и бутилки.

От фирмата концесионер обмислят в най-скоро време да поставят камери за непрекъснато наблюдение. „Аз също съм притеснена. Майка съм и моето дете идва да тренира на тези игрища. В края на краищата парадоксът е, че децата ни идват да спортуват, за да са здрави, а се случват неприятни инциденти, след които си тръгват наранени“, казва г-жа Мелева. 

След преживения шок на Митко ще му се наложи да ходи на превръзки, да носи неудобната шина и да изпитва силни болки, тъй като раната е дълбока няколко сантиметра. Не е ясно кога ще може да се върне в училище и на игрището, но се надява скоро отново да може да тича след топката. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?