71

Мисия "Лаута": Кметът на "Тракия" поведе армия за почистване на парка СНИМКИ

И украинска група се включи в акцията

 

"Зелена" армия от над 500 души поведе кметът на пловдивския квартал "Тракия" Костадин Димитров преди минути, предаде репортер на "Марица". Поводът - второто издание на "Мисия Лаута" за разчистването на белите дробове на района. 


Събитието стартира минути след 10 часа, като в рамките на три часа стотиците доброволци ще разчистят парка от мъртви дървета и вскякави боклуци. 


На специални пунктове желаещите да се включат в зелената мисия получават ръкавици, чували и вода, след което се впускат в благородното начинание. 


Прави впечатление, че в мисията се включват цели семейства с малки деца, много ученици и студенти. Зелената акция подкрепят с двете си ръце също клубовете по карате, таекуондо, бокс и волейбол. На терен са също смелчаците на ген.-майор Явор Матеев от Съвместното командване на силите за специални операции, както и доброволците от ДФ "Пловдив 112".

 


Наталия Еллис, която е мощният двигател за оказване на помощ на бягащите от войната в Украйна, също е част от мисията, подпомагана от десетки украинци, които са в града под тепетата. 


Самият районен кмет Костадин Димитров също разчиства парка наред с доброволците. 


"Радвам се, че успяхме да направим парк "Лаута" любимо място на пловдивчани. В годините успяхме да го поддържаме чист. Тази акция ще стане традиция. Миналата година, когато беше първото издание, успяхме да разчисти сухата растителност. Наистина се надявам тази инициатива да намира все повече поддръжници. Паркът е наш и от нас зависи да е чист. Не е важна само критиката, а помощта и съпричастността на всеки един от вас", каза Димитров секунди преди старта на" Мисия Лаута" 2.


Веселин Козарев, директорът на ОП" Паркове и градини",  благодари на всеки един за помощта, която ще окаже по време на акцията." Надявам се това да стане традиция", пожела той и инструктира доброволците да разделят събраната изсъхнала растителност на две - на трупи и клони, за да може екипите да се справят по-лесно. 


Почистването ще приключи към 13 часа. Тогава като награда за положения труд, присъстващите ще се насладят на безплатни сандвичи и космическата музика на "Керана и космонавтите", които ще пеят на живо на специално изградената сцена. 

За пълноценната хидратация на доброволците за втора поредна година се погрижи изворна вода "Бачково".

Снимки Наташа Манева

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Мамин

Мамин

16.04.2022 | 18:13

Ако не е Тотев да го бута напред както и да мую дават най многу па.ри от сички райони, ки си остонШ в девета глуха 1

Отговори
0 0
Ай стига вече !

Ай стига вече !

16.04.2022 | 12:36

Завалийката много се напиня . Хареса му да е кмет до живот .изтичате в кабала герберасти

Отговори
5 2
Канар

Канар

16.04.2022 | 16:19

Мълчи бе червена путинска гнидо.

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?