71

Мисия "Лаута" 3 : Армия от пожарникари, спортисти и доброволци чисти парка СНИМКИ

Стотици пловдивчани зарязаха съботния мързел и хванаха чували, за да чистят парк "Лаута" в "Тракия", предаде репортер на "Марица".

В мисия за спасяване на белите дробове на града, доброволци се събраха към 10 часа сутринта, за да дадат своя принос. След като се въоръжиха с ръкавици, чували и настроение, пловдивчаните за пример тръгнаха из алеите, за да събират паднали клони и отпадъци.


Част от "Мисия Лаута 3" са огнеборци, доброволци от доброволни формирования, като "Аварийно спасяване" и "Мейдей", жандармеристи, жители на "Тракия" и други квартали. Редом с тях са кметът на района Костадин Димитров, шефът на ОП "Градини и паркове" Веселин Козарев, Николай Чунчуков, зам.-шеф на ОП "Чистота" и други общинари.


Десетки са малчуганите, които събират съчки и се чувстват герои. И са точно такива, именно защото помагат за почистване на белите дробове на Пловдив. Примерът на доброволците е заразен, тъй като през минута случаен минувач се включва в акцията на "Лаута", виждайки останалите.


"За 2 години, откакто съм директор на ОП „Градини и паркове“ грижата за парк „Лаута“ е основен приоритет за предприятието. Като спешна мярка за спасяване на парка от началото на година премахнахме над 150 кубика изсъхнала дървесна растителност от централната алея. Именно тя е една от основните причини за тревожното състояние на лесопарка", каза пред "Марица" Козарев. 


В акцията участват 70 души от ОП „Градини и паркове“, 8 камиона за дърва и 5 дробилки за раздробяване на клоните. 


"Преди една година възложих и фитосанитарно изследване резултатите, от което са плашещи. Същото е състоянието и на много други места в Пловдив. Инвестициите в поливни системи, техника и разсадъчен материал са важни и имаме нужда от тях, но най-важна е инвестицията в човешкия фактор. Моя основна цел е да повиша скромните нива на заплащане в предприятието, които бяха ниски още преди главоломната инфлация. Това ще е и най-сигурният път към това да живеем в един много по-зелен и цветен Пловдив", коментира шефът на ОП "Градини и паркове".


Акцията на "Лаута" продължава с пълна  сила.


Очаквайте подробности! 

Снимки Наташа Манева

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тракиец

Тракиец

18.03.2023 | 21:13

Парк ,, Лаута" умишлено е оставен да стигне до това състояние в последните 12 години. Оказа се ,че една част от него е подготвена за застрояване от герб и кмета Костадин Димитров.

Отговори
3 1
мхм

мхм

18.03.2023 | 12:03

Паркът е о.сран от помаци и други селяни... Няма изчистване!!!

Отговори
8 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?